Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Bērnu bibliotēka ir saņēmusi plašu dāvinājumu klāstu. Ieskatīsimies dažās grāmatās!

 

     Ivetas Brikmanes grāmatas „Septiņi stāsti par notiņām” un „Pa pēdām notiņām” noderēs mūzikas nodarbībās pirmsskolas izglītības iestādēs, sākumskolā un arī mūzikas skolas pirmajās klasēs. Jautros stāstiņos var iepazīties ar septiņām delverīgām notiņām, nošu ilgumiem, taktsmēriem, gammām, intervāliem un daudz ko citu, ko apgūst jaunie mūziķi. 

 

     Vai mežs var rakstīt vēstules? Ja šīs meža vēstules sadzird  bērnu rakstnieki, dzejnieki un ilustratori, tad – jā! Un tā kādā vasaras dienā radošā meža laukumā satikās 16 rakstnieki un 16 ilustratori. Ieklausoties mežā un putnos, izstaigājot takas un meklējot dzīvnieku pēdas, radās atklātnīšu komplekts „Meža vēstules”, kas ir sveiciens un mudinājums ikvienam doties dabā un, kas zina, uzrakstīt un uzzīmēt arī pašam savu meža vēstuli.

 

     Spindzele un Valis ir vistuvākie cilvēki viens otram. Lai arī Valis jau ir vecs un ir Spindzeles vectēvs, viņam ir kāda liga – viņš neprot sveicināties. Vai Spindzele spēs ko mainīt? To lasiet Laura Gundara grāmatā „Sveiks, Vali!”.

 

     Ilzes Apines un Gunas Rijkures grāmata „Gardēdis” sniegs ierosmi un uzmundrinājumu tiem bērniem un jauniešiem, kas domā, ka ēst gatavošana ir ķepīgs un laikietilpīgs process, ka tas vairāk piedien mammai, tētim, vecmāmiņai vai krustmātei. Šī grāmata nav tikai vienkāršs recepšu krājums. Te atradīsiet atziņas par veselīgu uzturu, galda kultūru, par to, kā sagaidīt viesus, idejas ballītēm, kā novērst katastrofu virtuvē. Mazā virtuves vārdnīca palīdzēs saprast gan vienkāršākus, gan sarežģītākus virtuves terminus un vārdus. Noderēs gan jaunajiem pavāriem, gan tiem bērniem un jauniešiem, kuri pie katliem un pannām ķeras reti. 

 

     Bitīte Maija pie bērniem ir atlidojusi gan multfilmā, gan arī grāmatā „Bitīte Maija. Pļavas stāsti”. Šajā stāstu krājumā uzzini, kā draugi aizstāvēja Maiju pret nejauko tiesnesi Vasku, kā Villijs tapa iesprostots pudelē, kā rotaļu lācis pārbiedēja pļavas iemītniekus un kā svešinieks, kuram ļoti garšoja sēnes, kļuva par draugu.

 

     Pirātu dzīves izzinātājus iepriecinās bagātīgā Ališas Nīhausas enciklopēdija „Pirāti”, kurā ir stāstīts gan par senajiem un viduslaiku pirātiem un viņu sirojumiem, gan arī par mūsdienu pirātiem un bīstamākajiem okeānu rajoniem. 

 

     Ar pārējām dāvinātajām grāmatām var iepazīties Bērnu bibliotēkā klātienē un kādu no tām arī paņemt uz mājām. Pateicība dāvinātājiem!