Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Tuvojoties svētā Valentīna dienai, 13. februārī Rēzeknes Bērnu bibliotēkā notika radošā darbnīca „Sirsniņa man, sirsniņa Tev”. Gaidot Mīlestības svētkus, bibliotekāres Lāsmas Leiņas vadībā tika gatavoti koši amoriņi un krāsainas sirsniņas.

 

     Kāpēc tas tika darīts? Tāpēc, ka bērni ir tie, kas visspilgtāk emocijas izpauž savā iekšējā pasaulē, bet kā lai tās parāda citiem? Šī pasākuma mērķis bija palīdzēt bērniem atklāt jūtas apkārtējiem viegli izprotamā veidā.

 

     Radošajā darbnīcā bērni mācījās izteikt sirsnīgus, mīļus novēlējumus savam īpašajam cilvēkam – māmiņai, tētim, brālim, māsai, draugam vai kādam citam tuviniekam. Labie vārdi tika ierakstīti sirsniņās. Šīs ar mīlestību gatavotās dāvaniņas ir kā skaists pārsteigums gan bibliotēkas apmeklētājiem, gan ikvienam no mums.

 

     Radošā darbnīca darbojas arī Mīlētāju dienā, tādēļ ikviens Bērnu bibliotēkas apmeklētājs arī šodien var izveidot skaistu dāvaniņu savam pasaulē vismīļākajam cilvēkam.

 

     Bibliotēka ir tā īpašā vieta, kur mēs varam atrast pareizos vārdus, izzināt pasauli un mācīties izprast lietas, kas slēpjas kaut kur dziļi iekšienē – šajā skaistajā laikā, ko sauc par bērnību... Tā ir bērnu privilēģija – dzīvot košā pasaulē, ko spēj radīt jebkurš no mums!

 

     Šis bērnu rokām radītais un sirds valodā izteiktais vēstījums nav veltīts tikai bibliotēkai, tas domāts mums visiem – mācīsimies mīlēt un nekautrēsimies izpaust savas jūtas! Lai mīlestības pilna Valentīndiena! Bērni ir patiesi, viņi prot mīlēt, bet palīdzēsim un mācīsim viņiem izpaust jūtas vārdos un darbos!

 

     Radošās darbnīcas fotomirkļi aplūkojami šeit.