Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Tuvojoties pavasara gaišākajiem svētkiem, Lieldienām, Rēzeknes Bērnu bibliotēkā notika neparasta rosība – skaļāk skanēja bērnu čalas, smaržoja pūpoli un kadiķi, tika griezts un līmēts, krāsots un veidots. Darbojās Lieldienu zaķa skola.

 

     Radošās darbnīcas moto bija radīsim Lieldienu prieku sev un citiem. Kā zināms, svētku gaidīšanas laiks ir skaistāks nekā pašas svinības – ir jārada īpaša noskaņa mājā, skolā, pagalmā un pat bibliotēkā, jāiemācās kāds dzejolis vai tautasdziesma, jāizgatavo oriģināla dāvaniņa  māmiņai, tētim, draugam vai kādam citam. Lai bērni godam tiktu ar šo uzdevumu galā, Lieldienu zaķis uzņēmās  skolotāja lomu un mācīja, kā uzburt neaizmirstamus svētkus.

 

     Kopā ar darbīgo garausi bērni mācījās  dekorēt, veidot un zīmēt raibu raibās olas. Tās varēja izvietot stilizētā grozā, kas priecēja ikvienu bibliotēkas apmeklētāju, gan lielu, gan mazu. Krāšņās papīra olas, sagādājot pārsteigumu mīļajiem, varēja izmantot arī kā pašu rokām izgatavotu dāvaniņu.

 

     Lielās dienas gaidīšanas laikā no pūpolzariem, pirmajiem pavasara ziediņiem, zaļajiem zariem un kadiķiem tika novīts neparasts sienas dekors – Lieldienu zaķis, kas ar šķelmīgu aci noraudzījās ikvienā bibliotēkas apmeklētājā, atgādinot, ka ir pats skaistākais laiks – dabas atmodas laiks.

 

     Radošajā darbnīcā,  piedēvējot katram īpatnējas un neatkārtojamas rakstura iezīmes,  tika zīmēti, krāsoti un dekorēti dažnedažādi zaķēni un cālēni. Kā dabas atmodas vēstneši tapa draiski, zinātkāri, labestīgi un pavisam naivi zaķa bērni, putni un ziedi. Lai iepriecinātu un pārsteigtu savus vecākus vai draugus,  arī šos ar mīlestību gatavotos darbiņus ikviens nodarbības apmeklētājs  varēja izmantot kā dāvanu.

 

     Rēzeknes Bērnu bibliotēkas rotāšanā piedalījās arī biedrība "Saules stars AV". Dalībnieku darinātie Lieldienu dekori sagādāja ne mazums prieka ikvienam apmeklētājam. Pasākuma noslēgumā Lieldienu zaķis ar sajūsmu atzina, ka bērnu rokām izgatavotās dāvaniņas un darbiņi ir mīlestības un neviltotas labestības apliecinājums, atvadījās un devās prom, lai nākamgad tiktos atkal.

 

     Pasākuma foto skatieties šeit.