Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Četras Adventa nedēļas, četras Adventa sveces – tie ir četri pakāpieni ceļā uz Ziemassvētkiem. Advents ir laika posms no ceturtās svētdienas pirms Ziemassvētkiem, tas  ir pieklušanas un pārdomu laiks pirms lielā brīnuma un prieka vēsts – Kristus piedzimšanas.

 

     Šogad Adventu iesākām pēdējā novembra svētdienā. Ir pienācis laiks, kad savās mājās esam nopinuši vai kādā tirdzniecības vietā iegādājušies Adventa vainagu un aizdedzinājuši pirmo no četrām svecēm.       

 

     Rēzeknes Bērnu bibliotēka 27. novembrī bērnus aicināja uz radošo darbnīcu „ Advents – Ziemassvētku gaidīšanas laiks”. Bibliotēkas darbinieki pastāstīja bērniem, kas ir Advents un kā to sagaidīt, kopā tika apskatīta izstāde „Ziemas gaidīšanas laiks”, kur redzams, kā cilvēki gatavojas Ziemassvētku skaistajam brīdim. Kā to darīja mūsu senči, vecvecāki un kā to dara mūsdienās.

 

     Bērni kopā ar saviem vecākiem un vecvecākiem gatavoja Adventa rotājumus, vainagus. Darbiņi bija taisīti no egles zariem, sūnām, odziņām, kaltētiem āboliem un citiem dabas materiāliem. Pagatavotie vainadziņi Bērnu bibliotēkā līdz 23. decembrim ir aplūkojami izstādē „Advents – Ziemassvētku gaidīšanas laiks”. Esat mīļi gaidīti!

 

     Radošās darbnīcas foto skatieties šeit.