Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2016. gada 20. maijā, jau otro gadu pēc kārtas, Rēzeknes Bērnu bibliotēka piedalījās Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra “Zeimuļs” rīkotajā ģimeņu radošajā festivālā “Prieks radīt kopā”. Šis notikums sasaucās ar Starptautisko ģimenes dienu, kas tiek atzīmēta ik gadu maija mēneša 15. datumā.

 

     Bibliotēkas speciālistes bija sagatavojušas informatīvus materiālus, interesantus uzdevumus un radošas aktivitātes, lai prezentētu Rēzeknes Bērnu bibliotēkas piedāvātos pakalpojumus. Savukārt, vecākiem un bērniem tika stāstīts, kā kļūt par lasītājiem. Festivālā notika sarunas par grāmatām un lasīšanu, un  mazākajiem festivāla dalībniekiem bibliotekāres uzdeva jautājumus par bērnu grāmatu varoņiem, populāriem literāriem darbiem un slaveniem rakstniekiem. Bērni bija zinātkāri un aktīvi, par atbildētiem jautājumiem viņi saņēma pārsteiguma balvas un bibliotēkas informatīvos bukletus ar  lācīša attēlu uz vāciņa.

 

     Improvizētā lasītavā-grāmatu galdā varēja aplūkot bilžu grāmatas par ģimeni, grāmatas par lāčiem un pasaku varoņiem. Festivāla apmeklētājiem patika runājošās grāmatas par dzīvnieku un viņu mazuļu balsīm.

 

     Šogad mazajiem festivāla dalībniekiem īpaši prieku sagādāja aktivitātes “Lācīša Rūcīša” radošajā darbnīcā. Bibliotēkas darbinieces kopā ar pasākuma apmeklētājiem izgatavoja grāmatzīmes “Lācītis”. No iepriekš sagatavotām detaļām vajadzēja izveidot lācīša sejiņu. Sejiņas sanāca ļoti dažādas, bet visiem bija prieks par darba rezultātu – Lācīša grāmatzīmi. Savukārt, bibliotēkas simbols – Lācītis Rūcītis, kopā ar bērniem, piedalījās dažnedažādās aktivitātēs: dejoja, spēlēja spēles, lasīja grāmatas, labprāt iesaistījās jautrā fotosesijā.

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Rēzeknes Bērnu bibliotēkas kolektīvs pateicas ARPC “Zeimuļs” darbiniekiem par iespēju piedalīties ģimeņu radošajā festivālā “Prieks radīt kopā”. Mazo lasītāj, nāc uz bibliotēku, tur tevi gaida daudzas interesantas grāmatas, atver logu uz zināšanu pasauli!

 

     Mirkļi no festivāla gaisotnes aplūkojami šeit.