Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Tuvojoties Lieldienām, 2017. gada 11. aprīlī, Bērnu bibliotēkā notika radošā darbnīca „Lieldienu zaķim pa pēdām”. Lai dotos Lieldienu zaķim pa pēdām, ir jābūt nepamanāmiem, tāpēc bērni kopā ar lasītavas darbinieci Lāsmu gatavoja zaķu maskas – izgrieza zaķu sejiņas un tās izrotāja. Pasākuma dalībnieki, rotājušies zaķu maskās, devās pastaigā pa bibliotēku, pārsteidzot un iepriecinot visus bibliotēkas lasītājus.

 

     Nodarbības laikā dalībnieki apskatīja bibliotēkas izstādes „Lieldienu zaķim pa pēdām” (lasītavā) un „Lieldieniņas atnākušas ar raibām oliņām” (abonementā), gūstot jaunas idejas un pārrunājot to, kā katrs svin Lieldienas un ar ko tās asociējas.

 

     Rimants: „Pirms svētkiem es kopā ar vecākiem braucu uz veikalu pirkt olas un speciālo olu krāsu. Vakarā krāsojam olas, dažas apzīmējam ar krītiņiem, dažas tāpat liekam olu krāsā. Lieldienās atbrauc ciemiņi un kopā ar vecākiem klājam galdu. Visvairāk man patīk gatavot gaļas salātus un cienāt ciemiņus.”

 

     Kirils: „Katras Lieldienas es ar vecākiem braucu pie vecvecākiem uz laukiem. Es tur spēlējos, ar radiniekiem sitamies ar olām, tas, kas zaudē, apēd sasisto olu. Ļoti garšo vecmammas ceptās bulciņas. ”

 

     Vladislavs: „Braucu ciemos pie vecvecākiem, jo tur Lieldienās arī pārējie radinieki sabrauc. Vecmamma klāj galdu un tad mēs svinam svētkus. Vēlāk  visi kopā ejam uz kapiem un uz radinieku kapiņiem noliekam maizīti ar olām.”

 

     Sarunājoties par dažādajām svētku tradīcijām, bērni no papīra rullīšiem, dekoratīvām puķītēm un lentītēm darināja krāsotajām Lieldienu olām paliktnīšus. Tās noderēs klājot svētku galdu katram savās mājās. Radošās darbnīcas dalībnieki visiem novēlēja priecīgus un saulainus svētkus, lai stipras olas un daudz šūpoties, lai odi nekostu.