Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Rēzeknes Centrālās bibliotēkas lasītavā līdzās jau agrāk abonētiem žurnāliem un avīzēm 2014. gadā apmeklētājiem būs pieejami 9 jauni preses izdevumi, kādus bibliotēka līdz šim nepasūtīja.

 

Astes

     Vai esat pamanījuši, ka mājdzīvnieki dod mums daudz vairāk par vienkāršu klātbūtni? Zinātniski pētījumi pierāda, ka cilvēku pozitīvi ietekmē saskarsme ar jebkuru mājdzīvnieku. Ja jums pieder suns, kaķis vai kāds cits dzīvnieciņš, tad „Astes” ir žurnāls tieši jums! Katrā šī izdevuma numurā atrodami noderīgi padomi par mājdzīvnieku kopšanu un cita aizraujoša informācija, populāru cilvēku stāsti par viņu mīluļiem, praktiski padomi par mājdzīvnieku veselību, barošanu un kopšanu, dažādu četrkājaino draugu šķirņu apraksti.

 

Atbalsts

     Šis izdevums pilnīgi veltīts vecākajai paaudzei: problēmām un aktualitātēm, ar ko saskaras cilvēki pēc 62 gadu vecuma sasniegšanas. Taču daudz kas no publicētā noderēs ikvienam, kam nākas vai kurš vēlas dzīvot taupīgi. Izdevumā atrodama visdažādākā aktuālā informācija par to, kā dzīvot veselīgāk, lētāk, kā labāk parūpēties par savu veselību, kā interesantāk atpūsties. Reizi mēnesī var lasīt, kā un kur saņemt palīdzību svarīgos jautājumos attiecībās ar valsti un pašvaldībām, kā efektīvāk uzlabot veselību, lētāk noskatīties teātri un aiziet uz izstādi vai koncertu, kā aprūpēt savu mīluli, aktīvāk nodarboties ar dažādiem hobijiem u. c.

 

Čaklās Rokas

     Žurnāls piedāvā rokdarbu ābeci, kur lasītāji tiek iepazīstināti ar meistarklasēs izmantotajiem dūrieniem – no vienkāršākajiem līdz sarežģītākajiem. Pie katra izdevumā publicētā darba norādīta sarežģītības pakāpe un informācija, kādi materiāli nepieciešami; pieejamas shēmas izšūšanai un pamācības, kā darināt dekorus, bižutēriju un rotaļlietas bērniem. Dzijas, adījumu idejas, adāmadatas, dizaineru audumi, manekeni un šūšanas piederumi, pogas un lentas – jūsu radošajiem projektiem. Tie, kuriem vēl nav savas iemīļotās nodarbes, varbūt tieši šeit atradīs meklēto un kļūs par aizrautīgiem rokdarbniekiem. Un tie, kuri jau čakli nodarbojas ar savu vaļasprieku, varēs papildināt savas esošās zināšanas, rast atbildes uz saviem jautājumiem vai iegūt iedvesmu.


Dienas Ēdieni

    Žurnāls visiem, kam baudu sagādā ēšana un ēdiena gatavošana. Tajā līdzās vienkāršām receptēm no piemājas veikala produktiem publicētas arī receptes, kas derēs veģetāriešiem un tiem, kuri skaita kalorijas. Atklāti tiek arī citu tautu virtuves noslēpumi, lasāmas sarunas ar populāriem pavāriem un gardēžiem. Izmēģināti un ieteikti piederumi, kas atvieglo gatavošanas procesu. Pamācīts, kā izvēlēties, pazīt un baudīt vīnus un citus dzērienus. Uzklausīti speciālistu padomi, kā klāt galdu mājās, kā uzvesties viesībās un restorānā. Lasiet, gatavojiet un baudiet!

 

FHM

     „FHM” katru mēnesi sagādā vīriešiem kvalitatīvu žurnālu, kas pilns ar modi, apskatiem, tehniskām lietām, interesantiem materiāliem un ekskluzīvām skaistu Latvijas un ārzemju sieviešu foto sesijām. Ar humoru tiek pasniegta informācija par praktiskām lietām, kuras interesē un ir nepieciešamas lasītājiem. „FHM” sniedz vērtīgus padomus visās vīriešiem svarīgajās jomās, sākot no jaunākās mūzikas, filmām, grāmatām, automašīnām un beidzot ar sabiedriskām un savstarpējo attiecību lietām. „FHM” ir pasaules lielākais vīriešu žurnālu zīmols, kas tika iedibināts 1985. gadā Lielbritānijā. Tagad žurnālu izdod 30 valstīs 5 kontinentos, un mēnesī tiek pārdoti apmēram 3,5 miljoni eksemplāru. Kopējais lasītāju skaits sasniedzis 50 miljonus. Šobrīd tas ir arī populārākais vīriešu žurnāls Latvijā.

 

Ievas Veselība

     Žurnālā galvenais uzsvars tiek likts uz veselības aktualitātēm un sarunas toni, jo bieži vien konflikti starp ārstu un pacientu notiek tikai tāpēc, ka viņi viens otru nav sapratuši. Šeit varēsiet atrast Latvijas labāko speciālistu atbildes uz jautājumiem, kas cilvēkus šodien interesē. Būs lasāmi raksti par operāciju līgumiem, veselības apdrošināšanas niansēm, kā arī lasītāji tiks informēti par zālēm, kuras kompensē no valsts budžeta. Tāpat lasītāji varēs iepazīties arī ar alternatīvo un tautas medicīnu, tiks parādīts ceļš, kā ātrāk, labāk un lētāk nokļūt pie vēlamā rezultāta – pie veselības. Lasiet „Ievas Veselību”, un jūs konsultēs labākie ārsti Latvijā!

 

Lauku Avīzes Tematiskā Avīze

     Šajā žurnālā katru mēnesi kompakti un pārskatāmi ir apkopota informācija par kādu lasītājus interesējošu tēmu: veselīgs dzīvesveids, dārza ierīkošana, augi, atpūtas maršruti, astroloģija. Noderīgs izdevums katram – kā lauciniekam, tā pilsētniekam.

 

     Tematiskās avīzes iznāk kopš 1996. gada, bet no 1999. gada šo izdevumu var arī abonēt. Pirmais izdevums šajā sērijā bija „Tomātu Avīze”, bet simtais – „Pirts Avīze”. Izdevumu tematika bijusi ļoti plaša. Viens no virzieniem ir tematiskās avīzes par dažādām puķēm. Otra plašākā joma ir augļi un dārzeņi – interesenti iepazīstināti ar gandrīz visiem Latvijā augošajiem augļiem un dārzeņiem, zemenes un eksotiskos augus ieskaitot. Lielu popularitāti jau ir ieguvušas tematiskās avīzes par meža ogām un sēnēm. Katrs tematiskās avīzes numurs pārliecina ar savu praktiskumu, lietišķību un samērojamību ar ikdienas dzīvi.

 

Planētas Noslēpumi

     AS „Lauku Avīze” ir laidusi klajā jaunu mēneša žurnālu „Planētas Noslēpumi”. Tas atklāj intriģējošus faktus par nezināmo, šķetina vēstures līkločus un nākotnes pareģojumus, ielūkojas slavenāko noziegumu shēmās, iepazīstina ar slepeniem arhīviem un neticamām zinātnieku iecerēm. Žurnāla mērķauditorija ir visa vecuma zinātkārie lasītāji, kuri vēlas vairāk izzināt sevi un pasauli.

 

     „Ja kāds vēl kaut vai mazliet par to šaubījies, tad jaunais žurnāls «Planētas noslēpumi» garantēti pārliecinās – pasaulē nav itin nekā neiespējama. Varbūt tikai par to pārāk maz zinām. Mūsu planēta cenšas glabāt gūzmu dažādu noslēpumu, taču mēs tos visus uzzināsim. Ja ne šodien, tad rīt.  Ejot soli pa solim, šķirot lapu pēc lapas, izlasot, pārdomājot un varbūt vēl reizi atgriežoties pie vēstītā, varēsim kārtējo reizi pārliecināties par to, cik bezgala neviennozīmīga ir šī pasaule, ko simbolizē mūsu unikālā mājvieta, šī apzinātā Visuma pērle – planēta Zeme”, saka žurnāla galvenais redaktors Arnis Terzens.

 

Praktiskie Rokdarbi

     Žurnālā atrodami klasiskie rokdarbi, mūsdienīgi hobiji, apģērbu šūšanas padomi, lieliskas profesionāļu meistarklases, ko var apgūt, neizejot no mājām. Tas domāts skaistu lietu un apģērbu izgatavošanai saviem spēkiem, bez lielas naudas izdošanas par dizaineru un mākslinieku pakalpojumiem. Tātad katrai sievietei, mātei un vecmāmiņai, meitai un mazmeitai, namamātei un pavarda kopējai, lai spētu sagādāt visai ģimenei, bērniem un sev oriģinālus tērpus un to aksesuārus, dāvanas, mājokli rotājošas lietas. Ja gribat būt oriģināla – „Praktiskie Rokdarbi” jums šādu iespēju piedāvā!