2016. gada 9. decembrī plkst. 14.00 Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā (3. stāvā) notiks Zigfrīda Miglinieka grāmatas «Dzīvosim ar dziesmu» atvēršanas svētki.

Zigfrīds Miglinieks (1941-2006) – mūzikas pedagogs, komponists un diriģents. Savas dzīves laikā, paralēli darbam skolā, komponējis  dziesmas.

Grāmatas ievadā Anna Sauka: «Ar grāmatas izdošanu Zigis nesteidzās, teica, ka vēl neesot tam nobriedis, vēl nav īstais laiks…. Taču laika zirgs, kurš skrēja aulekšiem, pēkšņi apstājās».

Grāmata izdota 2016. gadā Rēzeknē, Latgales Kultūras centra izdevniecībā, redaktores Bernadeta Everse un Valentīna Unda. Tās tapšanu finansiāli atbalstījuši daudzi ziedotāji.

Dziesmu grāmatā ir iekļautas divpadsmit Z. Miglinieka sacerētās dziesmas ar notīm. Dziesmu vārdu autori ir Latgalē un Latvijā pazīstami dzejnieki Aleksandrs Ancāns, Antons Kūkojs, Romualds Zarembo, Daina Avotiņa, Reinis Ādmīdiņš. Grāmatas teksti ir latviešu un latgaliešu valodā.

Izdevumā ir patriotiskas dziesmas, kurās tiek aktualizēts Latgales motīvs ar liriskām dabas ainavām, smeldzīgām pārdomām un ilgām par savu dzimto zemi. Tā ir dziesmu grāmata ikvienam mūzikas speciālistam. Grāmata ir vienreizīga, jo Z. Miglinieka dziesmas ar notīm nekad nav bijušas izdotas.

Emocionālās, patriotiskās, savas zemes skaistumam veltītās dziesmas noteikti ieņems nozīmīgu vietu Latgales un Latvijas kultūrtelpā, ļaujot tām izskanēt koru un ansambļu repertuārā.