Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2013. gada 2. septembrī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvā 41 jaunu grāmatu. Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

 

     Kā iekārtot dārzā dekoratīvo un saimniecības zonu? Kā pareizi veidot žogus, kāpnes, putnu būrīšus un ugunskura vietas? Kādus kokaugus izvēlēties savam dārzam? Kuri ir piemērotākie ziedi apstādījumiem? Uz šiem un vēl daudziem citiem jautājumiem atbildes atradīsiet Latvijā pazīstamā daiļdārznieka A. Laša grāmatā „No zāliena līdz daiļdārzam”. Autors sniedz praktiskus ieteikumus un padomus, lai dārzu padarītu ne tikai vizuāli skaistu, bet arī drošu, praktiski lietojamu un labvēlīgu augiem. Grāmatā ievietotās ilustrācijas no Latvijas skaistākajiem dārziem, skaidrojošās tabulas un augu tuvplāni palīdzēs ikvienam savu dārzu izveidot gluži kā daiļdārzu.

 

     R. Vatsones grāmatā „Manikīrs un pedikīrs” uzzināsiet, kāda ir nagu struktūra, kā novērtēt nagu stāvokli un kā tos palutināt. Izdevums ļauj izvērtēt manikīra un pedikīra procedūras un sniedz profesionālus padomus, kā nagus padarīt stiprus un skaistus – kā  tikt galā ar kutikulām, kā saprast, ka nagus apsēdusi kāda slimība, kā nagus ilgstoši saglabāt sakoptus, kā pielietot dažādas nagu dizaina tehnikas u. c.

 

     D. Foenkinosa romāns „Smalkjūtība” stāsta par neparastu mīlestību, kas aizsākas starp diviem cilvēkiem, par kuriem sākotnēji visiem citiem jau ir gatavs spriedums – tie nekad nebūs pāris. Šarmantajā Natālijā ir iemīlējušies visi birojā strādājošie vīrieši, arī viņas priekšnieks Šarls. Bet Natālija ir pārdzīvojusi smagu zaudējumu un nereaģē ne uz kādiem uzmanības apliecinājumiem. Lai atdzīvinātu Natālijā jūtas, ir vajadzīga patiesa smalkjūtība...

 

     M. Pēcas romāns „Otrdienu draudzenes”, kā jau vēsta nosaukums, ir par sieviešu draudzību. Tās ir piecas sievietes, kuras draudzējas jau piecpadsmit gadus. Katra mēneša pirmajā otrdienā viņas sanāk kopā savā iemīļotākajā restorānā: veiksmīgā, daiļrunīgā krimināllietu advokāte Karolīna, Judīte – pārjūtīgā drāmas karaliene, Eva – pašaizliedzīgā četru bērnu māte, kas sen atmetusi savas profesionālās ambīcijas, Kikī, kas vienmēr ir labā noskaņojumā un allaž iemīlējusies, turklāt vēl joprojām cer, ka tiks pamanīta dizaineru pasaulē, un Estella – aptieku ķēdes īpašnieka efektīgā laulātā draudzene ar pārpilnu drēbju skapi un brīnumaini asu mēli. Vienreiz gadā visas piecas dodas kopīgā izbraukumā. Taču šoreiz viss ir citādi – viņas dodas svētceļojumā uz Lurdu.

 

     Dž. Vorsas grāmata „Izsauciet vecmāti!” ir patiess stāsts par 20. gadsimta 50. gadu Londonas īstenību. Romāns vēsta par vecmāšu ikdienu un dzīvi pilsētas trūcīgākajā daļā. Tas ir aizkustinošs, personisks un smalkjūtīgs stāsts par dzīves lielajiem notikumiem – dzimšanu un nāvi. Autore dokumentē pasauli, kura šobrīd ir mainījusies līdz nepazīšanai, taču cilvēciskais siltums un līdzcietība, kas caurauž viņas stāstījumu, pārsniedz laika robežas. Vorsas autentiskā balss, humora izjūta un vērīgais skatījums uz dzīves norisēm drīz vien pēc darba iznākšanas ir padarījis to par bestselleru. Grāmatas popularitāti veicinājusi arī daudzsēriju mākslas filma, kas uzņemta, balstoties uz romānu.

 

     K. Robārdsas romāns „Rīta dziesma” stāsta par prātu un jūtām 19. gadsimtā. Nevainīga kā rīta rasa, Džesija piedzīvo vēl nebijušas jūtas – aizliegtas un skandalozas. Šī mīlestība, gluži kā uguns liesma, ir biedējoša, tā maina jaunās sievietes likteni uz visiem laikiem. Viņas mīļotais Klaivs ir valdzinošs vīrietis, kura uzmanības apliecinājumi liek noticēt patiesām jūtām. Tomēr noslēpumainā vīrieša pagātne kā tumša ēna seko abiem mīlētājiem, liekot Džesijai uzdot sev jautājumu – vai viņš tiešām ir tas, par ko izliekas?

 

     K. V. Gortnera romāns „Karalienes zvērests” vēsta par Kastīlijas Izabellas dramatisko pārtapšanas ceļu no izsūtītas atraitnes meitas par slavenu karalieni, cīnītāju, kura neatgriezeniski mainīja Spānijas un pasaules vēsturi. Greznās Segovijas pilis, Granadas kaujas lauks, intrigu apvītie Seviljas dārzi – „Karalienes zvērests” paver skatu uz vētraino jaunas nācijas dzimšanu un sarežģītu, aizraujošu sievieti, kas pārvar visus šķēršļus, kļūstot par Kastīlijas Izabellu.

 

     Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

     Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 16. septembrī.

 

Līdzīgi raksti