Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv      

     2015. gada 16. februārī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvā 32 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

 

     Brošūrā „Latvija 2014. Galvenie statistikas rādītāji” teksta, tabulu un grafisko attēlu veidā, balstoties uz operatīvo statistisko informāciju, atspoguļotas Latvijas attīstības tendences pēdējos gados. Katra nodaļa sākas ar nelielu nozares aprakstu. Izmantojot šo izdevumu, interesenti un nozaru speciālisti var gūt kompaktu pārskatu par mūsu valsts sociālekonomiskajiem procesiem aizvadītajā periodā.

 

     Biznesa un finanšu ekspertes D. Džonsones grāmatā „Panākumiem bagātas nākamās paaudzes audzināšana” aprakstītas pārbaudītas metodes un principi, kurus viegli izprast un īstenot. Izdevums sniedz vecākiem un ikvienam, kurš saistīts ar bērnu audzināšanu, praktiskus padomus, lai audzinātu bērnus gūt panākumus jau tagad un turpinātu tos gūt nākotnē. Autore liecina, ka, iemācot bērniem tādus tikumus kā cieņa, paklausība un finansiālā atbildība, nodrošināsiet viņiem panākumus visai turpmākai dzīvei. Šī unikālā, vispusīgā pieeja ietver emocionālo, fizisko, garīgo, finansiālo jomu un sastāv no deviņām stratēģijām, to skaitā ir veselīgs paštēls, saskarsmes prasmes, atbildība, darbs un brīvais laiks, finansiālā atbildība, sapņi un mērķi.

 

     Zviedru spožākā zvaigzne komunikācijas un mentālo tehniku jomā H. Fekseuss savā grāmatā „Māksla lasīt domas” pierāda, ka lasīt domas ir vienkārši, ka to var visi un ka visi to arī dara – tikai paši neapzinās.

 

     Grāmatas autors atklāj, kā atšifrēt bezvārdu informāciju (stāja, intonācija, gaita, skatiens un žesti) un kā šo prasmi izmantot jebkurā dzīves situācijā, sākot no darba intervijas un beidzot ar randiņu. Grāmata ir viegli uztverama un ļoti praktiska – bagāta ar piemēriem, vingrinājumiem un ilustrācijām. Tas ļauj izlasīto teoriju nekavējoties pārbaudīt praksē. Precīzi saprotot, kas un kā jādara, domu lasīšana izrādās pavisam vienkārša.

 

     Daiļliteratūras klāstā pirmais šī gada Lata romāns – A. Zīles „Ieva dārza dziļumā”. Tas stāsta par Ursulu, kuras dzīve aizrit necilā Rīgas centra namā. Laiks atstāj zīmes gan vidē, gan cilvēku attiecībās. Vieni, ieskaitot vistuvākos, pazūd kara ceļos, citi nāk vietā, taču bārenes saskarsme ar svešajiem veidojas grūti. Bet pagalma ievā un bruģakmeņos, senajās dziesmās un kaimiņu strīdos turpina dzīvot māju sajūta ar reiz gūtajām atziņām par labo un ļauno. Kļūdama par iecienītu aktrisi, Ursula piedzīvo gan lidojuma prieku, gan klupiena nežēlību, bet darbam vajadzīgo patiesības izjūtu atgūst ievā un bruģakmeņu labajos nodomos.

 

     Jaunais mūsdienu krievu literatūras klasiķa V. Sorokina romāns „Putenis” vēsta par lauku daktera Garina ceļu pie slimniekiem putenī. Kādēļ dīvains bolīviešu vīruss ir uzbrucis krievu miestam? Kā nekurienes vidū, dziļā sniegā sāka parādīties noslēpumainas kristāla piramīdas? Kas tie tādi vitaminderi un kā viņi dzīvo? Kaislīgs lasītājs izbaudīs pārsteidzošu piedzīvojumu un kolorītus tēlus, vērīgs – atpazīs nedaudzus nemirstīgus, klasikas apdvestus cilvēktipus un novērtēs paša autora ironisko skatu uz savu dzimteni.

 

     I. Lindstrēmas romāns „Kāzas Hardingsholmā” ļaus dzīvot līdzi pasakainam mīlasstāstam, šī grāmata ir romantikas un sirdssāpju pilns stāsts, papildināts ar lieliskiem ainavu aprakstiem. Tajā ir iekļautas arī vairākas interesantas receptes jebkurai gaumei. (I. Lindstrēma (īstajā vārdā Kristiāna Zadlo) ir viena no pazīstamākajām romantisko stāstu autorēm. Pēc viņas scenārijiem tapušas neskaitāmas filmas un seriāli, kas kā „otrdienas romantiskie vakari” labi pazīstami arī LNT skatītājiem Latvijā.)

 

     K. Pankolas grāmata „Muchachas. Pasaki, ka mīli mani” aizved lasītāju greznā iztēles ceļojumā, kurā it visam ir nozīme. Katrs izteikts vārds kļūst par pakāpienu nākamajam sižeta pavērsienam, un katra mērķtiecīga rīcība veido stāsta gaisotni par spraigu mīlasstāstu.

 

     Augstās modes sapņu dizainere Hortenze atrod savu ceļu, un tas viņu aizved atpakaļ no Ņujorkas uz Parīzi – visu modes meistaru sapņu pilsētu. Gerija Vorda mīlestības saulē gozējoties, Hortenze ir droša, ka attālums starp viņiem abiem piešķirs attiecībām jaunu garšu. Tikmēr topošais pianists Gerijs Vords gatavojas savam liktenīgajam uznācienam – prestižās Džūljarda skolas konkursā viņš uzstāsies duetā ar skolas pelnrušķīti un vijoles spēles dievieti – Kalipso Munjezu. Daudzās stundas divatā ar Kalipso atmodina Gerijā vēl nebijušas sajūtas...

 

     H. Boidas romāns „Atgriešanās” vēsta par Eniju Delansiju, kuras pirmās mīlestības uguns ir ātri pārvērtusies pelnos, uz ilgu laiku atstājot viņu ar salauztu sirdi. Tomēr liktenis sievietei ir dāvājis iespēju vēlreiz atrast laimi. Šobrīd Enija Delansija ir laimīgi precējusies un audzina bērnus. Pēkšņi viņas sakārtotās dzīves mierīgos ūdeņus sabango negaidīts paziņojums. Ar Eniju vēlas iepazīties… viņas pašas dēls. Šī ir Enijas vienīgā iespēja nokārtot rēķinus ar pagātni, lai kļūtu par cilvēku, kas ir pelnījis tagadni. Iespējams, viņai nāksies riskēt ar pašu dārgāko…

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 2. martā.

 

Līdzīgi raksti