Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementā no 2021. gada 1. jūnija līdz 17. jūlijam būs apskatāma Marijas Mickevičas pildspalvu kolekcijas izstāde „Ar pildspalvām apkārt pasaulei”. 

 

     Izstādīto rakstāmpiederumu īpašniece – Krāslavas „Varavīksnes” vidusskolas direktore. Marija ar kolekcionēšanu aizraujas jau no bērnības. Sākumā tās bija dažādas biļetes, konfekšu un saldējuma iepakojumi, sērkociņu kastītes, apsveikumu kartītes un pastmarkas. Kad nodibināja ģimeni, sekoja leļļu Bārbiju kolekcija un rotaļlietas no „Kinder” šokolādes olām. Viņa var lepoties arī ar sveču un daudzkrāsainu salvešu kolekciju.

     

     Apmēram pirms trim gadiem pievienojās rakstāmlietu kolekcija, kurā galvenokārt ir pildspalvas. Marijas kolekcijā ir aptuveni 700 vienību. Pildspalvas ir no Norvēģijas, Korejas, Itālijas, Japānas, Ēģiptes, Spānijas, Nīderlandes, Somijas, Horvātijas, Grieķijas (Korfu sala), Lielbritānijas, Īrijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Krievijas un citām valstīm.

     

     Izstādē būs arī pildspalvas, kas atgādina par organizācijām, kuras jau ir likvidētas. Daži eksemplāri ir ziedoti pateicībā par sadarbību. Pildspalvas ir ļoti dažādas: lētas un vienkāršas, dārgas un neparastas, jaunas un vecas, skaistas un ne tik skaistas, bet katrai ir savs īpašs stāsts. Kolekcija ir apceļojusi visu Dagdas novadu, Krāslavu un vairākas vietas Baltkrievijā (Verhņedvinska, Glubokoje, Braslava, Dubrovna, Mijora, Vitebska).

     

     Bibliotēka aicina apskatīt izstādi. Ikviens ir laipni gaidīts!