22 01 07
 Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     No 2021. gada 1. līdz 31. jūlijam Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementā apskatāma Ilmāra Rudziša gleznu izstāde „Simtā daļa no mākslas”.

     Ilmārs Rudzišs mācījies Rēzeknes lietišķās mākslas vidusskolā (1980-1984), studējis pedagoģiju Rēzeknes Augstskolā (2000-2005). Augstskolā ieguvis mājturības skolotāja kvalifikāciju.  Šogad pabeidzis Latvijas mākslas akadēmijas Latgales filiāli Glezniecības apakšnozarē (2017-2021).

    Mākslinieka izstādes ir bijušas  Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā un Pleskavā (Krievija). Ilmārs Rudzišs piedalījies Valsts robežsardzes koledžas mākslas dienu un grafikas izstādē, grafiķu izstādē Valmierā un Latgales mākslinieku rudens izstādēs Latgales Kultūrvēstures muzejā. Personālizstādes bijušas skatāmas Valsts robežsardzes koledžā, Roberta Mūka muzejā Galēnos un Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā.

     Ilmārs Rudzišs  dalās filozofiskās pārdomās un ceļa vārdos bibliotēkā eksponētajai izstādei: „Tikai tagad pabeigta LMA LF, priekš kam? Kāds ir Tavs uzdevums cilvēk? Es jau neesmu tāds kā visi citi..., kā dziesmā. Par vecumu nerunāsim, laiks skrien ātri. Te Tu čurā autiņos, nespēj apdomāties kā jāiet atpūtā. Neapvaino nevienu, kas zin, kad Tavi ceļi ar viņu var krustoties un tad viņš tev pasniegs palīdzības roku. Ko Tu zini? Jo vairāk zini, jo stulbāks esi. Jautājumi, jautājumi.... Tikai tagad pacmit vecumā sāc mazliet redzēt dzīves jēgu. Runāt, runāt, lamāties, gribas kliegt, ko Jūs cilvēki darāt ar sevi? Mūžīgās dvēseles sāpes cīņā par taisnību. Vismaz darbos. Ne te, ne tagad, bet vispār. Vai nav bail dzīvot? Nē, nevajag dzīvot, vajag baudīt visu ko dod... Cita laika un vietas nav un nebūs tādas uz zemes. Simtā daļa, simtā daļa, simtā daļa, simtā daļa, varbūt tūkstošā, ko mākslinieks var dot. Paldies radītājam par situācijām, ko deva dzīve un dod. Gaismu Jums visiem un mīlestību!”

     Izstāde pārstāv ciklu „Radošie lasītāji”, kas uzsākts 2019. gadā un veidots ar mērķi parādīt bibliotēkas lasītāju mākslinieciskos talantus.

          Aicinām apskatīt izstādi! Laipni gaidīti!