Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     No 2022. gada 3. līdz 31. oktobrim  Rēzeknes Centrālās bibliotēkas (RCB) lasītavā skatāma Viktorijas Grappas  akvareļu izstāde “Rēzeknes novada sakrālais mantojums”.

 

     Rēzeknes novada baznīcu attēlojumi akvareļtehnikā ir tapuši Rēzeknes novada pašvaldības 2020. gada radošo darbu projekta konkursa rezultātā. Projekta “Mākslas prizma: Rēzeknes novada sakrālais mantojums” idejas autore ir kultūrvēstures entuziaste Regita Zeiļa. No 20 projektā radītajiem akvareļiem 16 ir pārtapuši pastkartēs.

 

     Viktorija Grappa ir mācījusies  Rēzeknes 2. vidusskolā, paralēli mācībām vidusskolā viņa apmeklēja arī  Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas Mazo skolu. Pēc 9. klases Viktorija  iestājās Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas Mākslas nodaļā, vēlāk uzsāka studijas grafiku Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiālē.

 

     Atpazīstamību un atzinību Viktorija Grappa ieguva ar dalību dažādos mākslas, teātra un ar dejām saistītos projektos. 2019. gadā viņa piedalījās starptautiskajā tūrisma izstādē-gadatirgū “Balttour 2019”, kur viņas dzīvās skulptūras “Sniega karaliene” veidolā Rēzeknes pilsētu prezentējošais stends apmeklētājos raisīja neviltotu sajūsmu un interesi.

 

     Viktorija ir viena no autorēm uz Rēzeknes ēku sienām tapušajiem lielformāta vēstures liecību atainojumiem. Daudzi viņu pazīst arī kā deju studijas “Stoptime” visjaunāko dejotāju deju treneri.

 

     Laipni gaidīti apskatīt izstādi!