Grāmatas “Mēs savai tautai” 2. daļas prezentācija

     2019. gada 23. janvārī  Rēzeknes Centrālās bibliotēkas lasītavā notiks ilggadējās medicīnas darbinieces un nu jau arī daudzu grāmatu autores, Latgales novada medicīnas vēstures pētnieces Veronikas Grišānes grāmatas “Mēs savai tautai” 2. daļas atvēršanas svētki.

 

     Grāmata savu nosaukumu ir aizguvusi no Hipokrāta zvēresta (“Es savai tautai un saviem skolotājiem svinīgi solu un ar parakstu apliecinu…”) un īsumā izklāsta Rēzeknes ārstu dzīvesstāstus.

 

     Grāmatas 1. daļa, kura nāca klajā 2017. gadā, atspoguļo 100 Latgalē dzimušu ārstu dzīvesstāstus un viņu profesionālo darbību Rēzeknē un Rēzeknes novadā, bet 2. daļa, kas izdota Latvijas simtgades gadā, turpina Rēzeknes medicīnas vēstures pētījumu ar vēl 60 agrāk vai pašlaik Rēzeknē strādājošu ārstu biogrāfijām. Grāmatas 2. daļas ievadā sniegts īss ieskats Rēzeknes medicīnas vēsturē jau no tālā no 1778. gada, kad pilsētā ieradās pirmais mediķis – ārsta palīgs Jegors Brikmanis.

 

     Uz grāmatas vāka aizmugurē citēti dzejnieces Vizmas Belševicas vārdi: “Vienmēr nepaliek, bet cik labi, ja paliek – mirdzoša sliede, kur cilvēks gājis.” Teiksim paldies Veronikai Grišānei par lielo darbu – iespēju ielūkoties šais sliedēs, ceļos un gaitās, kuras tik ļoti ietekmē un ietekmēs ne vien pašu ceļa gājēju, bet arī visas sabiedrības gājumu un pat veselus likteņu pagriezienus!

 

     23. janvārī izmantojiet iespēju satikt cienījamo autori un arī uzdot viņai jautājumus, jo kurš gan cits, ja ne pētnieks un aculiecinieks, var pastāstīt visplašāk, precīzāk un izsmeļošāk!