bjvz 2021 0

 

Lasīšanas veicināšanas programma „Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2021” ir uzsākusi savu darbu. Rēzeknes publiskās bibliotēkas, Rēzeknes pilsētas Bērnu bibliotēka un 2. bibliotēka, ir iegādājušās grāmatu kolekciju un gaida arī šogad savus aizrautīgos lasītājus.

Šī ir Bērnu literatūras centra iniciatīva, ko finansē LR Kultūras ministrija un Latvijas Nacionālā Bibliotēka. „Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija” Latvijā darbojas kopš 2001. gada un kopš 2007. gada pieejama arī latviešu diasporās ārzemēs.

Pašā sākumā šai programmā piedalījās ap 100 dalībnieku, bet pa 20 gadiem tā ir izaugusi jau līdz  vairāk nekā 20 000 dalībniekiem.

Lasīšanai tiek piedāvātas 28 grāmatas no dažādām izdevniecībām. Katrai vecumgrupai (bērni, jaunieši un kopš 2012. gada arī pieaugušie) ir jāizlasa sešas grāmatas, par kurām pēc tam ir jāaizpilda novērtējuma anketa.

Programmas mērķis ir veicināt lasītprasmi un interesi par grāmatām, vienot lasītājus un rosināt diskusijas, sekmēt augstvērtīgas literatūras izplatību.

Pavasaros notiek „Lielie lasīšanas svētki” Rīgā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, kas pulcē aizrautīgos lasītājus no visas Latvijas. 2021. gada 30. martā  "Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2020" apbalvošanas ceremonija norisinājās digitālajā vidē un tai līdzi sekoja vairāk nekā 2000 ieinteresēti dalībnieki no Latvijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Spānijas, Brazīlijas, ASV un citām valstīm.

Nāc uz bibliotēku, jautā bibliotekārēm, kā vari piedalīties „Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijā 2021” un izbaudi vasaras lasīšanas prieku, kļūstot par grāmatu ekspertu!