Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2020. gads Rēzeknes Bērnu bibliotēkā ir atnācis ar vairākiem jauniem žurnāliem.

 

     Mazajiem lasītājiem ir sarūpēti žurnāli, lai varētu radoši darboties, palasot kādu pasaku vai stāstu, iepazīstot ciparu un burtu pasauli, izpildot dažādus uzdevumus. Žurnāli „Peppa Pig”, „Pasaciņas Uzdevumi” un „Zaķēns Ziķeris” priecēs pirmsskolas vecuma bērnus.

 

     Tāpat bibliotēkā pirmsskolas vecuma bērni var lasīt arī iepriekšējo gadu iecienītos izdevumus – „Barbie”, „Disney Princeses”, „Hot Wheels”, „Ķepu Patruļa”, „Ledus Sirds”, „Vāģi”, „My Little Pony”. Ceļā uz skolu būs noderīgs žurnāls „Spicīte”.

 

     Skolas vecuma bērnu vadošā darbība no rotaļām mainās uz pasaules un sevis apzinātu izzināšanu. Iecienīts laika kavēklis skolēniem ir datorspēles. Turpmāk ar Minecraft pasauli varēs iepazīties arī žurnālā „Minecraft”. Žurnāli „National Geographic Kids” un „National Geographic Little Kids” palīdzēs iepazīt daudzveidīgo dzīvnieku pasauli, savukārt par lietu pasauli varēs uzzināt žurnālā „Kā Tas Strādā?”. 

 

     Jau iepriekšējos gados skolas vecuma bērnu iecienītie žurnāli „Astes”, „Avene”, „Avenīte”, „Donalds Daks”, „Donalds Daks Tavā Kabatā”, „Ilustrētā Junioriem”, „Ilustrētā Pasaules Vēsture”, „Vāģi”, „Маленькие академики”, „Мурзилка”, „Толока. Саша и Маша”, „Тошка и компания” bibliotēkā būs arī šogad.

 

     Rēzeknes Bērnu bibliotēkai ir ierīkots uzbraucamais celiņš, līdz ar to šeit ir viegli ierasties māmiņām ar ratiņiem un cilvēkiem ar pārvietošanās grūtībām. Tāpēc plašs periodikas klāsts ir paredzēts pieaugušajiem lasītājiem. No šī gada Bērnu bibliotēkā varēs lasīt izdevumus „Dari Pats”, „Ievas Stāsti”, „Praktiskais Latvietis” “Lauku Avīzes Tematiskās Avīze” un „Толока. Делаем сами + спецвыпуски”.

 

     Nemainīga vērtība paliek „100 Labi Padomi”, „A12”, „Annas Psiholoģija”, „Ieva”, „Ievas Veselība”, „Lilit”, „Mans Mazais”, „Mājas Viesis”, „Praktiskie Rokdarbi”, „Rēzeknes Vēstis”, „Vietējā Latgales Avīze”, „Mein Deko & Bastel Spass”, „Лукошко идей”, „Панорама Резекне”, „Резекненские Вести”, „Толока. Сваты”.

 

     Jaunākie žurnālu numuri ir skatāmi uz vietas, savukārt vecākos iespējams paņemt arī uz mājām. Īpaši aicināti ir skolotāji un vecāki, lai rastu jaunas idejas, kā darboties ar bērniem. Bērnu bibliotēkā 2020. gadā pieejamās periodikas saraksts aplūkojams šeit. Bibliotēka jūs gaida!