Attēls: R. Pētersons

     2. aprīlī tiek atzīmēta Starptautiskā bērnu grāmatu diena. Rēzeknes Bērnu bibliotēka ikvienam lasītājam atgādina par grāmatu klātbūtnes nepieciešamību bērna dzīvē un aicina ielūkoties jauno grāmatu klāstā. Turpinājumā neliels ieskats dažās no grāmatām.

 

     M. Cielēnas burvīgajā grāmatā „Pētera vaigi” ir atrodamas deviņas ikdienišķu un kosmisku brīnumu pilnas pasakas maziem un lieliem pasaku mīļotājiem.

 

     M. Runguļa aizraujošā burtu mežģu grāmata „Papagailis papardēs” domāta visiem, kas vēlas jautri mežģīt mēli, priecēt savas actiņas un iepazīt burtus. Katram alfabēta burtam šajā grāmatiņā ir atvēlēta viena lappusīte.

 

    

 

     Četras H. Mankāsteres sērijas „Izidora Mūna” grāmatas vēsta par ļoti neparastu, mazu meitenīti Izidoru, kuras mamma ir feja, bet tētis ir vampīrs. Izidorai patīk naktis, sikspārņi un melnie baletsvārciņi, taču vienlaikus viņa dievina arī saulgozi, burvju nūjiņu, feju knīpkūciņas un savu mīlīgo rotaļlietu vārdā Rozā Trusis.

 

     „Pusnakts banda” ir D. Valjamsa devītā grāmata. Tas ir stāsts par piecu slimnīcā sastapušos bērnu neparastu draudzību un brīnumainu piedzīvojumu, kurā viņu sapņiem ir lemts piepildīties.

 

    

 

     Nedaudz lielākiem lasītājiem, it īpaši „Grega dienasgrāmatas” faniem, tiek piedāvātas Dž. Meresa grāmatu sērijas „Normana pasaule” trešā un ceturtā grāmata – „Iespējama gāzes eksplozija” un „Dažreiz jāuzlādē baterijas”. Šīs grāmatas ir divpadsmitgadīgā zēna Normana aizraujošo piedzīvojumu turpinājums.

 

     Pusaudžiem adresēta A. Kļavja triloģijas „Ceļš uz nezināmo zemi” pirmā grāmata „Melnais akmens”. Tas ir romāns par vienu no cilvēces vēsturē lielākajiem, pārsteidzošākajiem un arī mīklainākajiem notikumiem – par to, kā sentautas no stepēm atnāca dzīvot pie Baltijas jūras.

 

     Jaunāko Bērnu bibliotēkas grāmatu sarakstu skatieties šeit.