Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Novembris ir viens no skaistākajiem un svinīgākajiem mēnešiem, it sevišķi šogad, kad mūsu valstij 18. novembrī apritēs 100 gadi. Pirms katras dzimšanas dienas notiek liela gatavošanās svinībām un aktīva pasākumu plānošana, arī Rēzeknes Bērnu bibliotēka, rūpējoties par saviem lasītājiem, piedāvā dažādas izzinošas un interesantas grāmatas par Latviju. Turpinājumā neliels ieskats dažās no tām.

 

     A. Rudovica Latvijas simtgadei veltītā grāmata „Latvija” ir interesantu faktu, skaistu attēlu un karšu bagātīgs apkopojums vienā veselā izdevumā jeb mazā ģeogrāfijas enciklopēdijā.

 

     G. Sējas grāmata „Kā ES ar OPI braucu LATVIJU lūkoties” būs lieliska lasāmviela gan bērniem, gan pieaugušajiem, kas mīl Latviju un lepojas ar to. Lasot šo grāmatu, kopā ar mazo Robertu un viņa opi varēsiet doties aizraujošā ceļojumā pa Latviju un noskaidrot, kas Latvijā ir tāds, kā nav citur pasaulē.

 

     Vēl viena G. Sējas grāmata par Latviju „Mana Latvija” ir enciklopēdija, kas paredzēta nedaudz mazākiem lasītājiem un kurā rodamas pirmās zināšanas un pirmie priekšstati par mūsu zemi.

 

     I. Bergas grāmata „Kā radās Latvija” ir domāta jaunāko klašu skolēniem, kuri vēl nav sākuši apgūt vēsturi kā mācību priekšmetu. Šī grāmata palīdzēs izpētīt un uzzināt, kā gadu simtu ritējumā ir veidojusies Latvija.

 

     D. Markotas vizuāli krāšņais atlants bērniem „Latvija” ir ilustrēts karšu krājums ar 24 mūsu valsts kartēm: 5 dabas kartēm, 2 iedzīvotāju kartēm, 6 kultūrvēsturisko novadu kartēm, 9 republikas pilsētu kartēm, kā arī Eiropas karti un Baltijas valstu karti.

 

     I. Kļaviņas grāmata „Latvija. Ģerboņi” iepazīstina ar mūsu valsts 77 pilsētu ģerboņiem. Ikviens lasītājs uzzinās katra ģerboņa leģendu, tā apstiprināšanas gadu un to, cik senas ir mūsu pilsētas.

 

     Bērnu bibliotēkas plauktos ir atrodamas arī sērijas „Latvijas mazā enciklopēdija” grāmatas par Latvijas ģeogrāfiju, vēsturi, dabu, sportu un citām tēmām.

 

     Gatavojoties Latvijas 100. dzimšanas dienai, neiztikt arī bez Latvijai veltītu dzejoļu grāmatu lasīšanas, piemēram, „Manai Latvijai” un daudzām citām.

 

     Šajā skaistajā svētku gaidīšanas laikā Rēzeknes Bērnu bibliotēkā ir apskatāmas arī vairākas izstādes no cikla „Visjaukāk, vislabāk ir Latvijā”. Būsiet mīļi gaidīti gan kā lasītāji, gan arī kā izstāžu aplūkotāji!