Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Šajā galvu reibinošajā ziedoņa mēnesī Rēzeknes Bērnu bibliotēka aicina ne tikai lidot mākoņos un baudīt gaisā virmojošo pavasari, bet ļauties arī saulainiem grāmatu lasīšanas priekiem. Turpinājumā neliels ieskats dažās no jaunākajām grāmatām.

 

     Paši mazākie lasītāji nebēdnīgi kūleņos un dosies raibumraibos burtu piedzīvojumos, lasot I. Samauskas pasaku grāmatu „Kad aizmūk B un iemīlas Z”, kurā rosās un mainās vietām itin visi latviešu alfabēta burti.

 

     Zobu tīrīšana ir viena no aktivitātēm, kurā gan dažiem bērniem, gan arī dažiem pieaugušajiem nepatīk iesaistīties, taču ir pienācis laiks uzzināt un noticēt, ka pat briesmoņi tīra zobus. Verot vaļā Dž. Martinello grāmatu „Pat briesmoņi tīra zobus”, uzzināsiet, kas atgadījās ar kādu mazu meitenīti, kura atteicās tīrīt zobus.

 

     Lai kļūtu par inženieri, nepieciešams ne tikai tīrīt zobus, bet arī apgūt dažādas citas prasmes. Aizraujošo faktu, interesanto eksperimentu un projektu pārpilnā grāmata „Jaunais inženieris” palīdzēs izprast dažādas tehnoloģiskas konstrukcijas, rast atbildes uz āķīgiem jautājumiem un saprast apkārt notiekošo.

 

     Nedaudz lielākiem lasītājiem būs piemērota igauņu rakstnieces K. Kaldmas grāmata „Būt sliktai meitenei ir dievīgi”, kas ir stāsts par kādu 11 gadus vecu meiteni Lī, kura kopā ar māsu, brāli un kaimiņu puikām dodas pārgalvīgos piedzīvojumos un iekuļas nepatikšanās.

 

     E. R. Landaras fantāzijas žanra stāsts „Lietussargs” ikvienu jaunieti kopā ar grāmatas galveno varoni Junu un viņas kaķi vārdā Krājkasīte aizvedīs dziļā garu pasaulē, kas ir pārpilna ar briesmām un noslēpumiem un kurā jāsastopas gan ar draudzīgām un izpalīdzīgām būtnēm, gan ar viltīgiem un ļauniem radījumiem.

 

     Bērnu bibliotēkas krājums ir papildināts arī ar divām pašmāju rakstnieces A. Manfeldes grāmatām. Gan bērniem, gan vecākiem domātā nedaudz baisā pasaka „Vēja vīrs un mēs” stāsta par vēlēšanos būt kopā, par cerībām un sapņiem pilno pasauli, kura skan, san, dun un smaržo, turpretī astoņpadsmit atmiņu stāstu krājumā „Mājās pārnāca basa” ir apkopota rakstniecei uzticētā latviešu cilvēku Sibīrijā piedzīvotā pieredze.

 

     Būsiet mīļi gaidīti Rēzeknes Bērnu bibliotēkā!