Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Oktobris nāk ar tumšākiem un vēsākiem vakariem. Tad vairāk gribas būt mājās un biežāk ieskatīties arī kādā grāmatā.

 

     Pēc intensīvā septembra, kad Bērnu bibliotēkā valdīja Muminu ģimene no Somijas, oktobrī mumini atgriežas Tūves Jānsones grāmatu „Vēlu novembrī” un „Trollīša ziema” jaunos izdevumos. Nākot pēc šīm grāmatām, saskaiti, cik muminu dzīvo uz bibliotēkas logiem! Skaitīšanas prasmes mazākiem bērniem palīdzēs apgūt grāmatiņa „Cālītis skaita līdz 5”, tās bonuss ir brīnišķīgie Margaritas Stārastes zīmējumi.

 

     Karolīnas Rokas un Greguāra Mabīra grāmata „Vilku skola” iepazīstinās ar kādu zinātkāru vilcēnu un viņa skolas gaitām. Ko gan māca vilku skolā un vai vilcēnam tajā patiks? To izlasi grāmatā!

 

     Kas gan ir ģimenes pavarda saturētājs? Protams, tā ir mamma! Kāda ir mammas ikdiena draiskulīgā un aktīvā ģimenē, kā, bērniem augot, mainās arī noteikumi ģimenē, to var lasīt Ērikas Bērziņas dzejoļu grāmatā „Mammas dzejoļi”.

 

     Bērniem, kas iesāk lasīt patstāvīgi, patiks mazā Findusa piedzīvojumi Svena Nūrdkvista grāmatā „Kad Finduss bija maziņš un pazudis”. Grāmatā ir daudz krāsainu, tekstu papildinošu zīmējumu, kas mazajiem lasītājiem ļaus labāk izsekot līdzi notikumu gaitai.

 

     Savukārt Esteres van den Bergas grāmata „Aijā žūžū, kukainīši” palīdzēs mierīgi sagatavoties nakts miegam arī tiem mazuļiem, kuriem īsti nepatīk mazgāties, ģērbt pidžamu, tīrīt zobus un iet gulēt. Sekojot līdzi slepenajam superaģentam, gulētiešanas inspektoram Kriksim, arī mazie ieaijāsies saldos sapnīšos.

 

     Šodien bērni nevar iedomāties, ka kādreiz pasaulē nebija ne datoru, ne interneta. Tomēr vēl pavisam nesen bērnība bez jaunākajām tehnoloģijām bija gluži ierasta lieta. Harijs pasaulē ieradās 2005. gadā, no sākuma viņa bērnība bija kā jau ierasts – dzīvais kontakts ar citiem cilvēkiem, saskarsme ar dzīvniekiem un dabu, bet tad Harija dzīvē ienāk dators un internets. Kas notiek pēc tam, var lasīt Rudītes Kalpiņas grāmatā „Harijam augot”.

 

     Beļģijā, ja ģimenē ir septiņi puikas, tad jaunākais kļūst par karaļa krustdēlu. Barts Mūjārts ir jaunākais no septiņiem brāļiem, izcils rakstnieks, kas ieguvis vairākas prestižas literārās prēmijas, tai skaitā arī Astridas Lindgrēnes balvu, un, protams, karaļa krustdēls. Kā ir augt kopā ar vēl sešiem brāļiem, viņš stāsta savā autobiogrāfiskajā grāmatā „Brāļi”.

 

     Monas Kastenas grāmatas „Glābiet mani” turpinājumā „Glābiet viņu” uzzināsim, vai Rūbija spēs piedod Džeimsam viņa nodevību un vai viņi vēl kādreiz spēs būt kopā. Arī Sallijas Rūnijas grāmata „Normāli cilvēki” stāsta par divu pilnīgi atšķirīgu jauniešu mīlas pārdzīvojumiem.

 

     Nāc ciemos uz Bērnu bibliotēku un izvēlies savu rudens grāmatu!