Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Maijs ir ziedošs un trauksmains mēnesis. Skolas bērni nepacietīgi gaida skolas beigas, skolotāji atgādina par drošības noteikumiem... 

 

     Rotaļīgā veidā par gulošo policistu dzejoļu grāmatā „Gulošais policists un sapnis” stāsta Ieva Samauska. Grāmata noderēs mazākiem un arī lielākiem sapņotājiem, jo dzejoļi ir kā krāsaini ziepju burbuļi vai sapņi, kuros parastais satiek neparasto, ļaujot mazajam lasītājam doties īstā iztēles un valodas rotaļu piedzīvojumā.

 

     Kurmis dzīvo pazemē, melni baltā alā. Viņš ir nolēmis savu mājokli padarīt priecīgāku. Un tad izrādās, ka viņam virs galvas atrodas koša un krāsām pārpilna pasaule... Kā kurmis iepazina krāsaino pasauli, var pētīt un lasīt grāmatā „Kurmis melni baltā alā”.

 

     Kristīnes Ulbergas grāmata „Kaizivs, kurš neēda cilvēkus” aizved uz okeāna dzelmi un pēcāk arī uz Latvijas upes krastu, kur septiņās pasakās izstāsta labsirdīgā Kaizivs dzīvesstāstu. Kaizivs atsakās paklausīt mammai un uzbrukt cilvēkiem, lai tos apēstu, tāpēc brāļi un māsas viņu apsmej un sauc par vegānu…

 

     Papildinājums ir arī jauniešu literatūras plauktos. Hanjas Janagiharas romāns „Mazliet dzīvības” aizved skarbā un nežēlīgā jaunu vīriešu pasaulē. Izskatīgais Vilems, asprātīgais Džeibijs, apdāvinātais Malkolms un neizprotamais savpatis Džūds no Masačūsetsas koledžas dodas iekarot Ņujorku, viņiem nav nekā vairāk par draudzību un ambīcijām. Gadu gaitā draugu attiecības kļūst gan dziļākas, gan arvien lielāka, tumša sasprindzinājuma māktas – pār viņu dzīvi krīt atkarību, panākumu un lepnības ēna.

 

     Savukārt Adama Keja memuāri „Mazliet sāpēs” par savu ārsta pieredzi ir satīriski, šokējoši, aizkustinoši un neiedomājami smieklīgi. Šī grāmata ir jāizlasa ikvienam, lai saprastu, ar ko jātiek galā jaunajiem ārstiem, un apdomātu, kā katrs no mums novērtē viņu darbu.

 

     Dēlijas Ouensas debijas romāns „Kur vēži dzied” apvieno sevī poētisku odu dabai, dramatisku pieaugšanas stāstu un saistošu slepkavības izmeklēšanu. Rakstniece atgādina lasītājiem, ka cilvēka iedabu allaž veido bērns, kas viņš reiz bija, un mēs joprojām dzīvojam atbilstoši dabas skarbajiem izdzīvošanas likumiem.

 

     Maijā Bērnu bibliotēkā ir iegādāta arī Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas 2021. gada grāmatu kolekcija. Gaidām lasītājus bibliotēkā!