Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Augusts Bērnu bibliotēkā ienāk ar vairākām jaunām grāmatām. Neliels ieskats tajās.

 

     Zviedrijas bērnu spriedzes stāstu autores Kristīnas Olsones grāmata „Tukšās pils noslēpums” vēsta par Elliju un Valteru, kurus vienus pašus nosūta uz Vētru salu. Bērni nekādi nesaprot, kāpēc viņi nevarēja palikt pie abu draudzenes Juhannas, kamēr vecāki atgriežas mājās, bet nu viņiem ir jādzīvo vecā akmens pilī. Braucot uz salu, Ellijai uzbrūk melns putns. Arī pati pils ir ļoti nemājīga, naktīs kāds rausta durvju rokturus, kādā telpā gleznas ir pagrieztas pret sienu…

 

     Nikijas fanus priecēs Reičelas Renē Raselas grāmata „Nikijas dienasgrāmata 14: ne gluži labākās draudzenes uz mūžu stāsti”. Nikija un viņas grupa ir uzaicināti būt par pasaulslavenās grupas „Sliktie puiši” iesildītājiem un doties četras nedēļas ilgā koncerttūrē. Tomēr ceļojumā dodas arī Nikijas ļaunākā ienaidniece, kas ir grupas „Sliktie puiši” sociālo tīklu aģente, turklāt viņa ir arī Nikijas istabas biedrene. Kāda izvērtīsies ilgi gaidītā koncerttūre Nikijai? 

 

     No rīta pilsētai tuvojas miega migla. Tā ir reta parādība, un visi pilsētas iedzīvotāji priecājas, ka nu varēs iegrimt veselīgā atjaunojošā miegā un pēc tam paveikt daudz vairāk nekā ikdienā. Tikai ne Mare! Marei gulēt dienas laikā šķiet velti iztērēts laiks un viņa ir nolēmusi palikt nomodā. Vai Marei tas izdosies, lasiet Grietas Baulas grāmatā „Mare un miega migla”.

 

     Ievas Ziediņas sirsnīgā grāmata „Ole Bole” stāsta par mazu meitenīti, kas pasaulē skatās zinātkārām un vērīgām acīm, nopietni domā, par ko grib kļūt, kad izaugs, svin Ziemassvētkus, cep pankūkas, palīdz vecmammai un ir gluži tāda pati, kā daudzas citas mazas meitenītes visā plašajā pasaulē. 

 

     Reiz Kikerigī karaļvalsts valdnieks saņēma vēstuli no pūķa. Neko darīt! Nobirdinājis divas karaliskas asaras, izrāvis no bārdas divus matiņus, karalis smagu sirdi sūtīja savu meitu princesi Miniminniju pie pūķa Justusa. Vai pūķis princesi apēda? Varbūt apprecēja? To var lasīt Egara Valtera grāmatā „Pieklājīgais pūķis Justuss un princese Miniminnija”.

 

     Zanes Zustas grāmata „Es esmu Boss” palīdzēs vecākiem runāt ar bērniem par trauksmi, ko izraisa obsesīvi kompulsīvie traucējumi. Elviss kopā ar savu ģimeni ir atradis veidu, kā uzvarēt misteru OKT jeb Dumeli, un labprāt dalīsies ieteikumos. Grāmatā ir arī darba lapas, kas noderēs, savaldot Dumeli. 

 

     Viļa Plūdoņa grāmata „Eža kažociņš” ar mākslinieces Agijas Stakas brīnišķīgajām ilustrācijām priecēs mazākos lasītājus, savukārt Mauri Kunnasa grāmata „Kazbuka kungs skaita” noderēs tiem, kas mācās skaitīt. Pirmos soļus vīrusu pasaulē spert palīdzēs Keitijas Deinsas grāmata ar lodziņiem „Kas ir vīrusi?”.