Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Izzinošās grāmatas paplašina bērna redzesloku, veido izpratni par pasauli mums apkārt un ļauj iepazīties ar daudziem aizraujošiem stāstiem.

 

     Izdevniecības „Zvaigzne ABC” izzinošo grāmatu sērija „Profesore Jacino” kopā ar pārtikas inženierzinātņu doktori Kristīni Jacino ne vien aicina ceļojumā grāmatu lappusēs, bet arī piedāvā noskatīties multfilmu, noskenējot uz grāmatas aizmugurējā vāka atrodamo kvadrātkodu.

 

     Grāmatā „Kur rodas cīsiņi un desas?”  profesore Jacino, runcis Bernards un brokolis Smukulis noskaidro, no kādām izejvielām ražo cīsiņus un desas, kas ir pārtikas piedevas un kāpēc tās lieto, kā notiek cīsiņu un desu pildīšana, vārīšana, atdzesēšana un iepakošana, kā šos produktus pareizi uzglabāt, ko iesākt ar tukšo iepakojumu, kā pagatavot cīsiņu "astoņkājīšus".

 

     Izsekot līdzi piena ceļam no gotiņas līdz brokastu galdam var grāmatā „Kur rodas piens?”. Kopā ar profesori Jacino un runci Bernardu lasītājs dosies pie lopkopja Jāņa un piena tehnoloģes Martas, lai uzzinātu, ko ganāmpulks ēd, kā gotiņas tiek slauktas, kā pienu pārbauda un pārstrādā, kā to drošāk uzglabāt, ko iesākt ar tukšo iepakojumu, ko gardu no piena var pagatavot.

 

     Latvieši var lepoties ar rudzu maizi. Kā maizes ceptuve tiek pie rudzu miltiem, no kādām izejvielām un kādā veidā top mīkla, kas ir plaucējums un ieraugs, kā tiek veidoti maizes klaipi, kur un kā tos cep, sagriež un iepako, ko iesākt ar tukšo iepakojumu, kā mājās pagatavot maizes grauzdiņus, kopā ar profesori Jacino un runci Bernardu var noskaidrot grāmatā „Kur rodas rudzu maize”

 

     Grāmatās ir atrodami uzdevumi jautrākai zināšanu apguvei un pašpārbaudei, kā arī dažas vienkāršas receptes. Sērijas „Profesore Jacino” grāmatas noderēs arī sākumskolas klasēs, kompetenču izglītības ietvaros apgūstot tēmas sociālajās zinībās, jaunākajās tehnoloģijās un citos priekšmetos.

 

     Rosinot bērnu dabisko zinātkāri, palīdzēsim augt bērniem gudriem. Nāciet uz bibliotēku pēc grāmatām!