Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Ilgi gaidītā vasara ir klāt! Saulainās dienas tā vien aicina iet laukā. Kad kļūst par karstu, no saulītes var noslēpties paēnā un palasīt kādu grāmatu. Ieskatīsimies dažās jaunākajās grāmatās Bērnu bibliotēkā.

 

     Ja patika Marka Uves Klinga grāmata „Diena, kad ome salauza internetu”, tad noteikti ir jāizlasa grāmata „Diena, kad opis uz plīts uzlika elektrisko tējkannu”, kurā autors asprātīgi stāsta par kļūmīgām un dumjām situācijām, kas var atgadīties ar katru. Grāmata noderēs ne tikai bērniem jautrībai, bet arī vecākiem un skolotājiem, pārrunājot ar bērniem neveiklus atgadījumus.

 

     Līsa ir iemācījusies kļūt par supervaroni, naktī lidojusi pār pilsētu un izglābusi kādu vecu vīru no aplaupīšanas, tomēr tas nav palīdzējis izvairīties no ķircināšanas skolā. Eliasa un Agneses Volundu grāmata „Rokasgrāmata supervaroņiem: 2. daļa: Sarkanā maska” turpina „Rokasgrāmata supervaroņiem: 1. daļa: Rokasgrāmata” aizsākto stāstu par mobingu skolā. Vai Līsa spēs stāties pretī saviem pāridarītājiem? Un ko meitene darīs, kad viņai būs iespēja atriebties huligāniem?

 

     Laura Vinogradova grāmatā „Snīpulītis no Snīpuļciema” lasītāju aizved uz ciemu, kur nav mašīnu, kur laiks rit nesteidzīgi un rāmi. Tur draudzīgi dzīvo snīpuļi. Snīpuļi pie cilvēkiem nenāk, jo cilvēki tiem šķiet pārāk lieli, pārāk steidzīgi un to ir pārāk daudz… Kādā pavasara naktī, kad gaiss smaržoja pēc tikko uzdīgušas zāles, piedzimst mazs Snīpulītis. Kopā ar mazo Snīpulīti arī mazs cilvēkbērns var izdzīvot cauri visam gadam, piedzīvot dārza stādīšanas burvību un lietus dejas, izpētīt mežu un priecāties par rudeni, cept cukurcepumus un izdzīvot ziemu.

 

     Ja mammai ir soma, kurā slēpjas visneiedomājamākās lietas, un ir velosipēds, tad brīnumi var sākties! Kristīnes Ulbergas grāmata „Kas mammai somā” ir mātes un meitas sarunas par dzīvošanos un vērtībām.

 

     Par vērtībām un par cīņu, lai tās saglabātu, vēsta ukraiņu mākslinieku Romanas Romanišinas un Andrija Lesiva grāmata „Karš, kurš pārvērta Rondo”. Skaistajā dziedošo puķu pilsētā Rondo valda gaisma un krāsas. Karš atnes iznīcību un tumsu. Trīs draugi – mazais spīdeklītis Danko, balonu sunītis Fabians un papīra putns Zvaigzne stājas pretī briesmām un, lai arī šķiet trausli un bezspēcīgi, tomēr nepadodas.

 

     Šogad vasara ir lasīšanas izaicinājumu laiks. Savus spēkus var pārbaudīt izdevniecības „Zvaigzne ABC” rīkotajā Lasīšanas stafetē, kur var piedalīties bērni vecumā no 5 līdz 15 gadiem. Ir jāizlasa vismaz 2 grāmatas no piedāvātā grāmatu saraksta, jāizpilda 3 uzdevumi par izlasītajām grāmatām un tie jāiesniedz www.stafete.lv, savukārt izdevniecība “Latvijas Mediji” aicina bērnus un jauniešus vecumā no 3 līdz 18 gadiem, kā arī viņu vecākus un citus ģimenes locekļus, ģimenes draugus iesaistīties grāmatu lasīšanas maratonā “Grāmatons 2022”, izaicinājuma ietvaros lasot grāmatas latviešu valodā un izpildot radošus uzdevumus www.gramatons.lv. Arī Latvijas Nacionālās bibliotēkas lasīšanas izaicinājums „Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2022” ir sācies.

    

     Izvēlies savu lasīšanas izaicinājumu un nāc uz Bērnu bibliotēku pēc grāmatām!