Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

      Arī aprīlī Rēzeknes Bērnu bibliotēkas jauno grāmatu plaukts ir papildināts ar vairākām grāmatām. Pašķirsim to lappuses.

 

     

     Sērijā „Es lasu” ir divas jaukas pasaku grāmatas „Brīnišķīgās pasakas” un „Brīnumainās pasakas”, kas ar dažādu uzdevumu palīdzību palīdzēs pilnveidot un aktivizēt bērna vārdu krājumu, uzmanību un lasīšanas prasmi.

 

     Garāks ceļojums bērniem mēdz būt izaicinājums. Lina Žutaute grāmatā „Kika Mika un pasakainais ceļojums” stāsta par Kikas Mikas un viņas tēta ceļojumu ar vilcienu. Ceļojums ieilgst, un Kika Mika sāk garlaikoties. Kā kliedēt garlaicību? Kika Mika un tētis sāk izdomāt pasakas. Grāmatas bonuss ir psiholoģes ieteikumi vecākiem un ceļojumu spēļu apraksti, kas noderēs ilgos braucienos.

 

     "Tev būs brālis!" – tā kādu dienu deviņus gadus vecajam Gvidam paziņo vecāki. Izrādās, viņi grasās adoptēt Gvida vienaudzi Tomu, kas ir uzaudzis bērnunamā. Gvids jūtas sāpināts un dusmīgs par to, ka ne mamma, ne tētis pirms šī lēmuma pieņemšanas nav prasījuši viņa viedokli, un nesaprot, kāpēc vecākiem nepietiek ar viņu vien. Protestēdams pret šādu vecāku rīcību, zēns ir apņēmības pilns darīt visu, lai Toms nekļūtu par viņu ģimenes locekli. Gajas Gunas Ekles grāmata „Brālis, kas nebija vajadzīgs” runā par sensitīvu tēmu iejūtīgi, ņemot vērā visu ģimenes locekļu izjūtas.

 

     Felisitijas Bruksas grāmata „Kā tu jūties?”  jauno lasītāju aizvedīs aizraujošā ceļojumā emociju pasaulē un palīdzēs atrast atbildi uz jautājumu – kā tu šodien jūties? Emocionālā inteliģence ir svarīga dzīves prasme, kas jāsāk attīstīt jau bērnībā, līdz ar to šī grāmata noderēs gan vecākiem, gan arī pirmsskolas un sākumskolas pedagogiem, runājot ar bērniem par sarežģīto iekšējo pasauli.

 

     Mums apkārt un pat iekšpus ir ļoti darbīga un interesanta pasaule, ko ar neapbruņotu aci nav iespējams saskatīt. Kad talkā nāk mikroskops, tad atklājas neparastas radības - dīvaini briesmonīši, savādi sīki augi un miljoniem mikrobu. Rozijas Dikinsas grāmata „Izzini mikroskopisko pasauli” palīdzēs izzināt šīs sīkbūtnes un noderēs mācoties dabaszinātnes.

 

     Grāmatas „Mana ome un vareņiki” autore Diāna Bogdanova pirmos dzīves gadus pavadījusi Ukrainā, bet uzaugusi un mācījusies Latvijā – Kuldīgā, pēc tam Rīgā. Atceroties savu ukraiņu vecmāmiņu Vaļu, autore stāsta par brīnumiem, kurus vecmāmiņa radīja virtuvē un sev apkārt, par bērnības laiku, kurā netrūka ne piedzīvojumu, ne blēņu un nedarbu, ne gūto mācību.

 

     Ērinas Hanteres grāmata „Klanu kaķi. Acu gaisma” aizsāk klanu kaķu sērijas trešo daļu „Treju spēks” un vēsta par trim Pērkonklana kaķēniem – mācekļiem Asķepu, Sīļaķepu un Lauvasķepu. Visiem trim jaunajiem kaķiem piemīt neparastas spējas un talanti, un šķiet, ka viņi veidos klana jaunās paaudzes kodolu, tomēr ap trijotni vijas tumši noslēpumi…

 

     Kādas vēl grāmatas ir jaunumos, jānāk lūkot uz bibliotēku!