Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Augt nemaz nav tik viegli, kā izskatās. Jo īpaši sarežģīti var būt pusaudžu gadi, kad ir jātiek galā ne vien ar ķermeņa fizisko nobriešanu, bet arī ar hormonu izraisītajām emocionālajām vētrām. 

 

     Bērnu bibliotēkā līdz 2021. gada 16. februārim apskatāmajā izstādē „Es pieaugu. Mazajiem džentlmeņiem” var ielūkoties grāmatās, kas palīdzēs labāk izprast pusaudžu gadu pārmaiņas. 

 

     Grāmatas „Tikai puikām” (Mets Krosiks) un „Kā saprasties ar mazo draudziņu” (Niks Fišers) būs noderīgas gan pusaudžiem, gan arī viņu vecākiem un skolotājiem, lai izprastu sarežģītās fiziskās un fizioloģiskās pārmaiņas, kas notiek jaunā vīrieša ķermenī. 

 

     Vai fantastikas romāns var būt arī medicīniska enciklopēdija? Jā, var! Dītriha Grēnemeira grāmata „Mazais dakterītis” lasītāju kopā ar ļoti zinātkāru, bet pavisam parastu 12 gadus vecu zēnu Nanolino aizvedīs ceļojumā pa cilvēka ķermeni, izpētot to no iekšpuses, pastāstīs, kā parūpēties par savu veselību. Grāmatas autors ir arī ārsts, un grāmata ir ļoti populāra Vācijas jauno lasītāju vidū. Pēc tās motīviem ir uzvests mūzikls, kā arī uzņemtas multfilmas. 

 

     Tomēr nepietiek vien ar zināšanām par savu ķermeni un tā pārmaiņām. Īsts džentlmenis būs pieklājīgs, ievēros labas manieres, pratīs dažādus saimniecības darbus, neapjuks sarežģītās situācijās un būs zinātkārs. „Mazā džentlmeņa enciklopēdija” un Dominikas Enraitas „Grāmata īstiem puikām” palīdzēs kļūt par īstiem džentlmeņiem.  

 

     Šīs un vēl citas izstādes grāmatas var paņemt lasīšanai uz mājām. Nākot uz bibliotēku, ievēro epidemioloģiskās drošības noteikumus!