Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Laiks, kad meitene veidojas par jaunu lēdiju, mēdz būt izaicinājumu pilns, jo jātiek galā ne vien ar iekšējām emocionālajām vētrām, bet arī ar sabiedrības gaidām un nosacījumiem. 

 

     Martā Bērnu bibliotēkā ir skatāma izstāde „Es pieaugu. Mazajām lēdijām”. Ielūkosimies dažās izstādes grāmatās!

 

     Elizabetes Celleres grāmata „Kima var būt stipra” noderēs vecākiem un skolotājiem, runājot ar  pirmsskolas un jaunākā skolas vecuma bērniem par pašcieņu un pašaizsardzību. Kima katru rītu iet uz dārziņu, bet reizēm ceļā viņai gadās divi nejauki zēni, kas cenšas nodarīt pāri, kamēr to neviens no pieaugušajiem neredz. Kā rīkosies Kima, lai pārtrauktu pāridarījumus? Grāmatā ir arī praktiski un bērniem saprotami situācijas iespējamie risinājumi. 

 

     Sākumskolas vecuma meitenēm patiks „Labas draudzenes rokasgrāmata”. Kopā ar kaķenīti Kitiju jaunās lēdijas varēs labāk iepazīt sevi, izpildot dažādus testus, gūt ierosmi kopīgai laika pavadīšanai ar draudzenēm, kā arī uzzinās dažus skaistumkopšanas ieteikumus un vienkāršas receptes. 

 

     Šķiet, ka princesei būt ir viegli, vai ne? Tomēr tā gluži nebūs. Katrai īstai princesei ir jāzina ļoti daudz. „Mazās princeses enciklopēdija” sniegs praktiskus padomus gan saimniekošanā, gan dzīvnieku aprūpē, gan pirmās palīdzības sniegšanā un rūpēs par veselību, kā arī citās aktuālās nodarbēs. Sofijas Mogiļevskas „Meitenes, grāmata jums!” būs interesanta ar to, ka tā ir jauno lēdiju mammu pieaugšanas grāmata. Taņas un Kapas piedzīvojumi saimniekošanā sniegs arī kādu noderīgu padomu mūsdienu meitenēm.

 

     Mišelas Eljotas grāmata „Aizstāvēt sevi” un Anitas Naikas grāmata „Noticēt sev” noderēs pamatskolas vecuma meitenēm savas pašapziņas paaugstināšanai. Grāmatās sniegti praktiski padomi, kā rīkoties, ja esi kļuvis par upuri vai arī pāridarītāju.

 

     Šīs un citas izstādes grāmatas var paņemt arī uz mājām lasīšanai. Gaidīsim!