Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Pavasaris nāk ar saulainākām dienām, kas parasti rada možāku noskaņojumu, un dabā sāk parādīties krāsas – kūst sniegs, sāk plaukt puķes un koki.

 

     Košas krāsas un dzīvesprieks ir arī mākslinieces Jeļenas Antonovas „Art-studijas” audzēkņu darbu izstādē „Mūsu lasītāji – jaunie mākslinieki” Rēzeknes Bērnu bibliotēkā. 

 

     Rēzeknes skolu bērni glezno ainavas – ievelkošus ziemas skatus, pavasara krāsu eksploziju un vasaras ziedēšanu, kā arī apcerīgo un košo rudeni. Jauno mākslinieku klusajās dabās attēlotie augļi un ziedi izskatās gluži kā īsti. Šķiet, ka tīģeris izkāpj no kādas gleznas un rāmi nāk pretī, bet no saldās diendusas nelaikā iztraucēto kaķi grozā tā vien gribas paglāstīt un nomierināt.

 

     Bērni savos darbos stāsta par pasaku varoņiem. Alise Brīnumzemē draudzīgi sadzīvo ar lauvu no Nārnijas hronikām. Zelta zivtiņa izpildīs trīs skatītāju vēlēšanās. Sniega karaliene… Jā, ko gan darīs Sniega karaliene? To nāciet lūkot uz Bērnu bibliotēku līdz 2022. gada 21. martam.

 

     Pārrunāt ar bērniem gleznās redzēto palīdzēs Ingas Beitiņas grāmatas no sērijas „Mazā Mula pēta” – „Dzīvnieki mākslas darbos”, „Ainava kopā ar mazo Mulu”, „Mula un portrets” un „Klusā daba kopā ar mazo Mulu”

 

     No 1.marta ir atvieglotas epidemioloģiskās prasības un bibliotēku ir iespējams apmeklēt, neuzrādot Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātus, testu rezultātus. Aicinām nākt un apskatīt izstādi gan individuāli, gan klašu grupās.