Foto: A. Krūza

     2013. gada 2. martā „Latvijas Grāmatu izstādes 2013” ietvaros Ķīpsalas izstāžu zālē Rīgā notika Bērnu un jauniešu žūrijas* Lielo lasīšanas svētku pasākums. Pēc gandrīz gadu ilga darba lasītāju žūrija ir nominējusi „Lasīšanas maratona 2012” populārākās bērnu grāmatas, to autorus un izdevējus. Pasākumā 17 tūkstošus lielā ekspertu pulka pārstāvji pulcējās, lai sveiktu uzvarētājus un satiktu domubiedrus no visas Latvijas.

  

     Rēzeknes ekspertu komandu, pateicoties pilsētas pašvaldības atbalstam, pārstāvēja seši „Bērnu un jauniešu žūrijas 2012” dalībnieki: Rianda Kirejeva (Rēzeknes 1. vidusskola), Linda Novika (Rēzeknes Valsts poļu ģimnāzija), Aleksandra Makarova (Rēzeknes 2. vidusskola), Anastasija Kuzņecova (Rēzeknes 4. vidusskola), Armanda Taškāne (Rēzeknes 5. vidusskola) un Annija Balčūne (Ziepniekkalna pamatskola), kā arī projekta vadītāja Rēzeknes pilsētas bērnu bibliotēkā Vija Logina.

 

     Svētku noslēgumā dalībnieki iepazinās ar „Latvijas Grāmatu izstādes 2013” un „Skola 2013” piedāvājumu, kā arī baudīja skaistu atpūtas dienu pēc labi paveikta darba. Pasākuma foto skatieties šeit.

 

 

     * Lasīšanas veicināšanas programmu „Bērnu un jauniešu žūrija” jau trīspadsmito gadu visā valstī īsteno Latvijas Nacionālā bibliotēka sadarbībā ar Latvijas Bibliotekāru biedrību, LR Kultūras ministriju un Valsts Kultūrkapitāla fondu.