Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     9. februārī Rēzeknes Bērnu bibliotēkas lācītis Rūcītis ciemojās pirmsskolas izglītības iestādē „Zvaniņš” (skolotāja Santa Jermakova), kur kopā ar bērniem tika lasīta Deivida Mellinga grāmata „Ķur ņemt vienu apkampienu”. Šī grāmata ir īpaša, jo lasītveicināšanas programmā „Bērnu un jauniešu žūrija 2013” 1.–2. klašu grupā bija absolūtā laureāte – pēc anketu rezultātu apkopošanas tā  ieguva godpilno 1. vietu.

 

     D. Mellinga grāmata Kur ņemt vienu apkampienu”, kā atzīst daudzi pieaugušie un arī mazie lasītāji, spēj atkausēt pat visaukstāko sirdi. Tā stāsta par Duglasu, kas ir mazs lācītis ar plašu, mīlošu sirdi. Ķepainītis grib kādam dāvāt savu mīlestību. Jaukā pavasara rītā lācītis pamostas un saprot, ka viņam nepieciešams apkampiens. Duglass dodas meklēt kādu, ko varētu samīļot. Izrādās, ka neviens tā īsti neilgojas pēc apkampiena. Vienīgi laipnais trusītis grib palīdzēt. Viņš aizved Duglasu pie paša labākā apkampiena pasaulē…

 

     Kopā ar bibliotēkas lāci Rūcīti bērnudārzā tika izmēģināti grāmatā pieminētie dažādie apkampieni: sviestmaižu, labnaksniņas, kājām gaisā, nelaidvaļā, čupiņveida, muguriņu u. c. Pēc praktiskas darbošanās bērni  piekrita grāmatas varonim Duglasam un atzina, ka vispatīkamākais un vismīļākais ir māmiņas siltums.

 

     Vēlāk pirmsskolas izglītības iestādes „Zvaniņš” sagatavošanas grupiņas bērni piedalījās radošajā darbnīcā, kur ar skolotājas un bibliotekāres palīdzību  izkrāsoja savu lācīti, izdomāja viņam vārdu un mīļāko nodarbošanos.

 

     Pasākuma noslēgumā Rūcītis cienāja bērnus ar saldiem našķiem un vienojās kopīgā fotomirklī. Lai fotosesiju padarītu krāsaināku, Rūcītis no bibliotēkas līdzi bija paņēmis savus jaunākos brāļus un māsas – dažnedažādus lācēnus: brūno pasaku lāci, leduslācēnu  Illi, mīlētgribošo Duglasu, populārāko lāci pasaulē – Vinniju Pūku,  dzīvespriecīgo Padingtonu, zinātkāro Tobiasu un citus ķepainīšus.