Foto:www.rezeknesbiblioteka.lv

     2015. gada 1. jūlijā Rēzeknes Bērnu bibliotēkā viesojās Rēzeknes 5. vidusskolas vasaras nometnes „Sprīdītis” dalībnieki (nometnes vadītāja Regīna Ogriņa).

 

     Tematiskā rīta stundā „Kā iekārtota mūsu pilsētas bērnu bibliotēka” bibliotēkas vadītāja Vija Logina iepazīstināja bērnus ar bibliotēkas iekārtojumu, pastāstīja, kā var kļūt par lasītāju un aicināja piedalīties lasīšanas veicināšanas projektā „Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2015”. Bērni aplūkoja bagāto grāmatu krājumu dažādām vecumgrupām, kā arī literatūras un radošo darbu izstādes.

 

     Lasītavā nometnes dalībnieki jauki pavadīja laiku, spēlējot izglītojošas galda un dažādas kustību spēles. Bērni iepazina enciklopēdiju un bērnu žurnālu krājumu, labprāt iesaistījās mīklu minēšanā, nepieciešamības gadījumā pareizo atbildi sameklējot grāmatās. Rīta stundas noslēgumā bibliotēkas talismans lācītis Rūcītis spēlējās ar ciemiņiem un kopīgi fotografējās.

 

     Paldies nometnes skolotājām, kuras palīdzēja bērniem atklāt vietu, kur var uzzināt daudz ko jaunu, interesantu un lietderīgu un kopā ar draugiem jauki pavadīt brīvo laiku!

 

     Rīta stundas foto skatieties šeit.