Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     20. jūnijā Bērnu bibliotēkā ciemojās ARPC „Zeimuļs” nometne „Mazo princešu un džentlmeņu skola”. Nometnes dalībniekiem bija iespēja satikt iemīļotu grāmatu varoni Pūķi Kokosriekstu, bet pirms satikšanās vajadzēja iepazīt bibliotēku un piedalīties radošās darbnīcās.

 

     Šajā dienā Bērnu bibliotēkā tika atklāta arī lasīšanas veicināšanas programma „Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2018”. Nometnes dalībnieki izrādīja lielu interesi par šo aizraujošo lasīšanas maratonu. Tā kā princeses un džentlmeņi ir ļoti kārtīgi un pieklājīgi, bērnu bibliotēkas darbinieces, iedodot puzles, lūdza bērniem atrast pēc iespējas vairāk pieklājības vārdus, ko izmanto ikdienā un ne tikai. Nometnes dalībniekiem veicās ļoti labi. Sekoja nākošais uzdevums, kurā katram bērnam tika iedota lapa ar Pūķa Kokosrieksta siluetu, kuru vajadzēja skaisti izkrāsot ar flomasteriem, krītiņiem vai zīmuļiem. Kad darbiņi tika izkrāsoti, sekoja nākamais uzdevums.

 

     Bibliotēkas darbiniece Santa pastāstīja arī par Līgo svētkiem, kā tos sagaidīt, kādas ir šo svētku tradīcijas. Dalībnieki sadalījās draudzīgās grupiņās un no Jāņu zālēm pina vainadziņus: kam nu kāds sanāca, kura grupa uztaisīja lielu ozolzaru vainagu, kura mazu romantisku puķu vainadziņu, tomēr visi darbiņi veidoti Vasaras saulgriežu noskaņās. Priecīgi par labi paveikto darbu nometnes dalībnieki kopā ar bibliotēkas darbiniecēm devās uz Jāņa Raiņa Kultūras un atpūtas parku, kur bērnus nepacietīgi gaidīja Pūķis Kokosrieksts un Jāņa Rozes grāmatnīcas pārstāves.

 

     Pūķītis pastāstīja, kā viņš ir parkā nokļuvis un kāpēc viņš tik ļoti vēlējies satikt bērnus. Pūķis interesējās par to vai bērni viņu pazīst. Izrādījās, ka daudzi bērni jau ir lasījuši Ingo Zīgnera grāmatas par Mazo pūķi Kokosriekstu no tālās Pūķu salas okeānā, bet citi šīs grāmatas bija redzējuši Bērnu bibliotēkas plauktā. Nometnes dalībnieki kopā ar Pūķi spēlēja aizraujošas spēles – „Gredzens” un „Diena, vakars un nakts”. Pasākuma beigās visi draudzīgi kopīgi fotografējās un Pūķis Kokosrieksts aicināja bērnus lasīt grāmatas un uzzināt vairāk par viņa un citu grāmatu varoņu piedzīvojumiem.

 

     Pasākuma bildes var apskatīt šeit.