IMG 20220316 154323
Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv 

 

Kā jau katru gadu, arī 2021. gadā Rēzeknes Bērnu bibliotēka piedalījās lasītveicināšanas programmā „Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija”. Veiksmīgi darbu pabeidza 180 lasītāji.

Visčaklākie lasītāji 2021. gadā izrādījās vecumgrupas 5+ bērni. Kopumā šai vecumgrupā grāmatas lasīja un novērtēja 66 lasītāji. No pirmsskolas izglītības iestādes „Auseklītis” sagatavošanas grupas „Zīļuks” lasītveicināšanas programmā „Bērnu un jauniešu žūrija 2021” piedalījās 24 audzēkņi. Sadarbībā ar PII „Auseklītis” metodiķi Allu Ratniku, bibliotekāru sagatavoto 5+ grāmatu izlases kopu bērni lasīja kopā ar pirmsskolas skolotāju Elgu Ziemeli, un pēc tam aktīvi darbojās, pārrunājot grāmatās izlasīto. Sagatavošanas grupas „Zīļuks” audzēkņi pirmo vietu piešķīra Jura Zvirgzdiņa grāmatai „Kapteiņa zirdziņš”. Otrajā vietā – Ilo un Annes Pikovu grāmata „Tuk – tuk!”, savukārt trešajā vietā palika Bena Beranta un Vilijas Kvieskaites grāmata „Bubuļbailes”. Bērni ne vien lasīja un vērtēja grāmatas, bet arī zīmēja ilustrācijas savām mīļākajām grāmatām. Zīmējumus var aplūkot Rēzeknes pilsētas bērnu bibliotēkā.

Arī pārējās vecumgrupās lasītāji godam tika galā ar izaicinājumu, un par savu darbu saņēma Rēzeknes pašvaldības finansētās saldās dāvanas un Latvijas Nacionālās bibliotēkas pateicības balvas. Pateicamies sadarbības partneriem un gaidām šī gada lasīšanas izaicinājumu „Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2022”.

Piektdien, 18. martā, plkst. 14.00-16.00 varēs noskatīties lasīšanas veicināšanas programmas “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2021” noslēguma pasākumu  „Lielie lasīšanas svētki”, kas arī šogad norisināties virtuāli Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zāles studijā. Grāmatu lasīšanas maratona noslēguma pasākums šogad tiks veltīts Ukrainas bērniem.

Lielos lasīšanas svētkus varēs vērot attālināti LNB Facebook vai Youtube vietnē. Pasākuma ieraksts pēc tam  būs pieejams LNB Facebook un Youtube kontos.

Aicinām par pasākumu informēt arī citus interesentus. "Lielo lasīšanas svētku" preses relīze ir pieejama šeit: https://lnb.lv/lv/gramatu-lasisanas-maratona-nosleguma-pasakums-lielie-lasisanas-svetki