IMG 20221022 0948281
Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

 

     Skolēnu brīvdienu nedēļā ielūkojies Bērnu bibliotēkas jauno grāmatu plauktā.

 

     Novadnieces Leontīnes Apšenieces grāmata „Rotaļu prieks” noderēs pirmsskolas un sākumskolas pedagogiem mūzikas stundās, mācot bērniem dziesmas un rotaļas. Inas Dinsbergas grāmata „Logopēdiskās pasakas” noderēs, strādājot ar bērniem runas traucējumu novēršanā, kā arī bagātinās bērnu pieredzi un attīstīs fantāziju. „Kikas Mikas ābece” iepriecinās tos Kikas Mikas fanus, kas mācās burtus, savukārt Linas Žutautes grāmata „Kika Mika un kaķis uz nedēļu” patiks kaķu mīļotājiem.

 

     Bambuss ir dikti lēēēns pandulēns. Viņš nesteidzas, kas ļoti kaitina viņa draugus. Bambuss noskumst, kad draugi sāk par viņa lēnumu smieties, tomēr izlemj piedalīties skriešanas sacīkstēs. Vai pandulēns skriešanas sacīkstēs ieguva kādu godalgu, var lasīt Bena Bēranta grāmatā „Bambuss ir lēēēns”.

 

     Edgara Dūmiņa grāmatā „Divi rūķīši” dzīvo rūķīši Kukū un Tutū. Kukū ir apzinīgs rūķītis, viņš labprāt palīdz citiem, bieži pēta grāmatas par zvēriņiem, ir labsirdīgs. Tutū ir varen jautrs un nebēdnīgs rūķītis, tomēr arī viņš ir mīļš un līdzjūtīgs. Grāmatas autoram rūķīšu tēli radušies, vērojot savu dvīņu meitiņu izdarības.

 

     Miku lasītāji jau ir iepazinuši Ilzes Skrastiņas grāmatā “Lieliskā dzīve bez Zoom”. Nu Mika skolas gaitām jau 4. klasē var sekot līdzi grāmatā “Kā iet pa skolu? Normāli”.

 

     Oktobra beigas nāk ar spoku stāstiem un baidīšanos. Ko dara ragana, kurai ir bail lidot? Kādēļ kalnos vaimanā sniega cilvēks? Kāda ir spoku nakts trīspadsmitajā datumā? Atbildes uz šiem jautājumiem, kā arī citus, mazliet bailīgus, bet beigās jautrus, spoku stāstus meklē Mauri Kunnassa grāmatā „Ak šausmas!”. Savukārt bērnu iemīļotā rakstniece Kristīne Olsone ir aizsākusi jaunu grāmatu sēriju „Spoku birojs”, kuras pirmajā grāmatā „Atgadījums ar šausmīgo ēnu”  lasītājs iepazīsies ar Spoku biroja izmeklētājiem Elsu un Kalli un noskaidros, kas ir šausmīgā ēna, kas naktīs spokojas kādā dzīvoklī.

 

     Kādas vēl grāmatas ir jaunumu plauktā? Lai to uzzinātu, nāc uz bibliotēku!