000
Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

 

001Ziemassvētku neatņemama rota ir krāšņā egle. Bet vai tā ir vienmēr bijis? Un kāda saistība ir pirmajai izpušķotajai Ziemassvētku eglītei ar Rīgu? Jura Zvirgzdiņa grāmatā „Pirmā Ziemassvētku eglīte” trijās valodās – latviešu, angļu un krievu, var uzzināt, kā ir sākusies egles pušķošanas tradīcija.

Pārbaudīt pieejamību


002Svētku eglīte nav iedomājama bez dzejoļu skaitīšanas un dāvanām. Dzejoļu krājumi „Sudrabiņa sniedziņš sniga” un „Tu un es pie eglītes” palīdzēs izvēlēties un iemācītos visjaukāko dzejoli, kuru noskaitīt Ziemassvētku vecītim.

Pārbaudīt pieejamību

Pārbaudīt pieejamību


003Savukārt Gunitas Grīnvaldes grāmatā „Kas ir Ziemassvētki?” var sameklēt kādu Ziemassvētku lugu gan lielāku, gan mazāku bērnu kolektīvi.

Pārbaudīt pieejamību


004Vai no Ziemassvētku eglītes var uzvārīt zupu? Ko darīt, ja dāvana vismīļākajam cilvēkam ir pazudusi? Vai trollis var būt Ziemassvētku vecīša draugs? „Ziemassvētku stāstu grāmata” vienpadsmit neierastākos, bet tāpēc vēl jo aizraujošākos stāstos atklās Ziemassvētku noslēpumu.

Pārbaudīt pieejamību


005Džoanas K. Roulingas grāmata „Ziemassvētku cūks” ir sirsnīgs un aizkustinošs piedzīvojumu stāsts par kādu mazu zēnu un viņa mīļāko rotaļlietu, kā arī par visu, ko zēns ir gatavs paveikt, lai atrastu pazudušo draugu.

Pārbaudīt pieejamību


006Pašā vasaras plaukumā Aituvīrs saņem pasūtījumu sacerēt Ziemassvētku mūziku. Varen lepns, jo līdz Ziemassvētkiem ir četrarpus mēneši, Aituvīrs apņemas uzrakstīt brīnišķīgu mūziku. Tomēr saimniece aizliedz spēlēt klavieres. Kā lai rodas mūzika, ja nevar spēlēt klavieres? Līdz Ziemassvētkiem ir palikušas tikai četras dienas. Un tad Aituvīrs uzzina, ka mūziku sacerēt viņš tāpat nevarētu, jo viņam ir uzlikts lāsts. Vai Aituvīram izdosies sacerēt Ziemassvētku mūziku un kādi būs Aituvīra svētki, pavēstīs Haruki Murakami grāmatā „Aituvīra Ziemassvētki”.

Pārbaudīt pieejamību


007Gaidot Ziemassvētkus, ir vērts izlasīt Majas Lundes grāmatu „Sniega māsa”. Tas ir brīnišķīgs un mazliet skumjš stāsts, kas ieved lasītāju maģiskā pasaulē un atgādina, ka Ziemassvētki ne vienmēr ir tikai līksme un dāvanas. Tomēr draudzība arī zaudējumu, ilgas un sāpes spēj pārvērst cerībā.

Pārbaudīt pieejamību


008Meta Heiga grāmata „Ziemassvētku zēns” vēsta par Nikolasu, kuram ir vienpadsmit gadi, savā dzīvē viņš ir saņēmis tikai divas dāvanas – koka ragavas un rāceņa lelli. Kad reiz tēvs neatgriežas mājās, Nikolass dodas uz Ziemeļpolu viņu meklēt...

Pārbaudīt pieejamību


009Amerikāņu rakstniece Mērija Meipsa-Dodža 1865. gadā sarakstītajā grāmatā „Sudraba slidas”, kas autorei atnesusi pasaules slavu, stāsta par Holandi un tās ļaudīm. Par bērniem Grēteli un Hansu, viņu draugiem un nelabvēļiem, par interesantiem sniegotā decembra piedzīvojumiem un brīnu­mai­niem likteņa pavērsieniem.

Pārbaudīt pieejamību


010Angļu rakstnieks Terijs Pračets ir iecelts bruņinieku kārtā par ieguldījumu literatūrā, kā arī saņēmis Pasaules Fantāzijas literatūras balvu par mūža veikumu. Diska pasaule aprakstīta 41 no sera Terija Pračeta grāmatām. Diska pasaulē dzīvo arī raganu mācekle Tifānija Smelga. „Ziemdaris” ir trešā grāmata sērijā par raganu mācekles gaitām. Ziemas gars ir ieskatījies Tifānijā un vēlas, lai meitene uz visiem laikiem paliek viņa saltajā, spožajā pasaulē. Ja Tifānijai neizdosies uzvarēt ziemu, pavasaris nepienāks…

Pārbaudīt pieejamību


011Kad pazūd Liras draugs Rodžers, meitene un viņas dēmons Panteleimons nolemj zēnu atrast. Lira dodas uz tālajiem, bīstamajiem ziemeļiem, kurā valda raganu klani un bruņoti lāči, kur zinātnieki veic šaušalīgus eksperimentus un viņas tēvocis lords Ezriels cenšas atvērt ceļu uz paralēlu pasauli. Filipa Pulmana grāmata „Ziemeļblāzma” ir triloģijas „Tumšās matērijas” pirmā daļa.

Pārbaudīt pieejamību


012Māra Runguļa grāmata „Sniega cilvēki” patiks tiem, kas vēlas lasīt aizraujošus stāstus par pazīstamu vidi. Tīrumnieku vidusskolas avīzes redaktors 8. klases skolnieks Artūrs slēpošanas sacensību laikā pamana sniegā neparasti lielas pēdas. Šis atklājums sagriež kājām gaisā ne tikai redakcijas, bet arī avīzītes „Skolas Ziņas” lasītāju dzīvi. Turklāt nezin kāpēc tieši šo Latvijas apvidu par labu izvēlējušās arī citas noslēpumainas būtnes…

Pārbaudīt pieejamību


Atnāc uz Bērnu bibliotēku un izvēlies savu Ziemassvētku laika grāmatu!