aprgr 1

       Pavasari sagaidām ar daudziem grāmatu jaunumiem. 2024. gada 5. aprīlī  Rēzeknes pilsētas 2. bibliotēkas – CB filiāles abonementa krājums tiek papildināts ar 44 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

       Dāvida Valjamssa grāmata “Gangsteromīte uzbrūk atkal” aizvedīs bērnus draiskā un pārsteigumu pilnā ceļojumā kopā  ar Benu. Brīnumainā kārtā Gangsteromīte atkal ir klāt! Visās ziņās atkal stāsta par gandrīz neiespējamām visvērtīgāko dārgumu zādzībām. Izlasot grāmatu uzzināsi, kurš gan varēja īstenot tik pārdrošas laupīšanas, ja Gangsteromītes vairs nav? Vai Benam izdosies noskaidrot patiesību un pierādīt, ka viņš nav vainīgs?

 

     Nozaru literatūras plaukts tiks papildināts ar vairākām jaunām grāmatām. Viena no tām ir aktrises, skatuves runas pedagoģes un Kultūras akadēmijas asociētās profesores Zanes Daudziņas sarakstītā grāmata “Runā droši”, tā būs lielisks palīgs ikvienam, kam jāuzstājas publikas priekšā. Grāmatas autore dalās pieredzē un zināšanās, kas var palīdzēt arī citiem runāt  droši.

 

     Savukārt, Zandas Rubenes grāmata “Digitālā bērnība” piedāvā plašu skatījumu uz digitālo laikmetu un tā ietekmi uz bērnību un sabiedrību kopumā, pievēršoties gan digitālo tehnoloģiju pozitīvajiem aspektiem, gan izaicinājumiem un potenciālajiem riskiem. Tā meklē atbildi uz jautājumiem: ko nozīmē būt bērnam digitālajā laikmetā? Kā audzināt bērnus un sagatavot tos dzīvei pieaugušo pasaulē? Kā iespējams dzīvot skaistu un jēgpilnu dzīvi?

 

      Ir iznākusi Šarlotes Linkas ceturtā grāmata kriminālromānu sērijā par izmeklētāju Keitu Linvilu. “Vientuļā nakts”, kura stāsta, kā aukstā decembra naktī jauna sieviete viena pati brauc pa vientuļu Ziemeļjorkšīras tīreli.  Jau nākamajā rītā viņa tiek atrasta noslepkavota savā automašīnā, kas ir gandrīz ieputināta sniegā uz lauku ceļa. Neticami, ka pat sniegs nespēj noslēpt visas pēdas... Ir atrasta lieciniece, kas redzējusi, kā pa ceļam viņas automašīnā iekāpj kāds vīrietis. Kas viņš ir? Vai viņas draugs? Svešinieks? Varbūt slepkava?

 

     Noras Ikstenas jaunākais darbs “Jōna” mums atklās stāstu par mūsdienu puisi vārdā Jona, kurš dzīvo kādā pilsētā okeāna krastā, strādā par kurjeru un izvadā klientiem ēdienu. Taču ne mazāk svarīgs ir otrs grāmatas personāžs Zilais valis, kurš dzīvo okeāna plašumos un kura balsi, kas skan kā maigs vakara zvans, dažkārt Jonam izdodas dzirdēt. Šie Jonas un Zilā vaļa stāsti rit it kā paralēli, bet kaut kādā ziņā viens ar otru visu laiku krustojas, un kādā brīdī viņi abi patiešām arī satiekas un notiek neticams piedzīvojums, kas maina viņu abu dzīves.

 

     Vakara romānu sērijā Daces Judinas darbs “Mantojums” šķetina kādas dzimtas sarežģītās saknes. Rita Kadiķe ir pārsteigta par pēkšņi atrastajiem Vācijas radiem un necerēto mantojumu un kamēr no tā attopas, viņas agrākā asistente Dita Stropa ir pārcēlusies uz senču mājām cerībā sākt īstu ģimenes dzīvi ar Mārču Ziediņu. Tomēr dzīves realitāte izrādās daudz skarbāka, un par vienīgo Ditas balstu laukos kļūst tēvocis Andrejs. Arī jaunais darbs vietējā kultūras centrā Ditai sagādā asus un bīstamus pavērsienus, taču vienlaikus - arī cerīgu iepazīšanos.

 

       Laipni aicināti mūsu bibliotēkā!

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – trešdienās.

Līdzīgi raksti