galda speles
Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Bibliotēka ir lieliska vieta brīvā laika pavadīšanai, un Rēzeknes 2. bibliotēkā (Atbrīvošanas alejā 166, 2. stāvā) ikvienam ir iespēja arī pārbaudīt savas prasmes, spēlējot galda spēles.

 

     Spēļu stends tagad ir papildināts, tur atradīsiet gan reizrēķina vai angļu valodas apgūšanas nodarbībās izmantojamas spēles, gan faktu un prāta spēles, gan izklaidējošas un veiklību attīstošas spēles.

 

     Bibliotēka piedāvā galda spēles dažādām vecuma grupām – gan bērniem, gan pieaugušajiem. Nāc kopā ar saviem draugiem,  lai kopīgās izklaidēs noskaidrotu, kurš ir visveiksmīgākais, kurš – visstratēģiskākais, kurš viszinošākais, kurš – visvērīgākais, bet kurš visprecīzākais... Galda spēles uz mājām netiek izsniegtas.

 

     Populārākās no bibliotēkas piedāvātajām spēlēm ir  „Piktie putni”, „Alias”, „Saderēsim”, „Pasaule – faktu spēle”, „Twister”, „Modes dizainers” un „Scrabble”. Pieejamas arī bilžu mīklas (puzles).

 

„Saderēsim”

     Šajā jaunajā, ārkārtīgi interesantajā ģimenes spēlē jūs pildāt  dažādus  uzdevumus un pārējie sader, vai jūs tos paveiksiet  vai nē. Ja viņi uzmin, tad laimē summu, uz kuru ir saderējuši. Ja jums viss ir izdevies, jūs arī laimējat.

 

Faktu spēle „Pasaule”

     Cik daudz jūs zināt par pasauli? Pasaules faktu spēle sastāv no 2400 interesantiem jautājumiem  un atbildēm par visu  pasauli  un tās iedzīvotājiem. Jautājumi ir sadalīti  6 kategorijās, tās ir Āzija, Austrālija un Okeānija, Ziemeļamerika un Dienvidamerika, kā arī Dažādi. Jautājumu tēmas skar visu, sākot  no ģeogrāfijas un bioloģijas un beidzot ar vēsturi un apkārtējo vidi.

 

Paskaidrošanas spēle „Party  Alias”

     Tā ir populārā vārdu paskaidrošanas spēle, kurā vārdi komandas biedriem jāpaskaidro, izmantojot, piemēram, sinonīmus, antonīmus un uzvedinošu informāciju. Kad vien komandas spēles figūra nonāk  viesību lauciņā, vārdi ir jāpaskaidro jaunos veidos. Var gadīties vārdus paskaidrot dažādos garastāvokļos – kad būsiet histērisks, nomākts vai dusmīgs. „Party Alias” rosina visus iesaistīties un būt aktīviem un radošiem.

 

Krustvārdu spēle „Scrabble”

     Šī pasaulslavenā spēle veido jaunas saiknes – ar vārdiem, ar draugiem ar ģimenēm. Izmantojiet burtu kauliņus un veidojiet jaunus vārdus, krustojot spēles laukumā jau esošos, šķērsojiet balvu lauciņus, lai iegūtu maksimālo punktu skaitu. Uzvar lielākais punktu skaits!