Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Rēzeknes 2. bibliotēkā oktobrī plaukti papildināti ar jauno grāmatu kolekciju. Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

 

1. Daina Avotiņa. “Vīramāte”

 

     Tas ir stāsts par dzimtas mājām, par ģimeni, par patiesām un viltus vērtībām, par cilvēku mūža guvumu. Darbā attēlots lauku sievietes Netes bagātais dzīves gājums uz 20. gadsimta vēsturisko notikumu fona.

 

2.  Hollija Heila. “No Gudrītes par modeli”

 

     Angļu rakstniece un blogere Holija Smeila ir radījusi aizraujošu, ļoti smieklīgu vienlaikus nopietnu romānu seriālu GEEK GIRL, kura pirmā grāmata “No gudrītes par modeli” iepazīstina lasītājus ar pusaudzi – meiteni, vārdā Harieta Mennersa. Šī būs aizraujoša lasāmviela pusaudžiem.

 

3. Ilze Eņģele. “Solo vijolei un termometram”

 

     “Solo vijolei ar termometru” tiek prezentēts kā dāmu romāns, kurš latviešu literatūrā pēdējā laikā it kā nav īpaši daudz pārstāvēts. Grāmata visā visumā ir izklaidējoša, asprātīga un aizraujoša. Ja neievēro galvenās varones anamnēzi, tajā neiedziļinās un necenšas tēlot psihoterapeitu, tad šis romāns ir gana labs smejamgabals brīžiem, kad īsti negribas pasmieties par sevi, bet gan par kādu citu.

 

4. Korīna Bomane. “Taureņu sala”

     Grāmata iepriecēs lasītājus, kam patīk stāsti par dzimtas vēsturi. Rakstniecei  ir izdevies savīt aizraujošu sižetu, kurā netrūkst senu noslēpumu un eksotisku dabas ainavu, vēsturisku notikumu un liktenīgu kaislību.

 

5. Lato Lapsa. “Zem Muhameda bārdas”

 

     Šis ir gluži patiesīgs stāsts par zemēm, kur viens no pirmajiem svešiniekam uzdotajiem jautājumiem ir: “Kādai ticībai jūs piederat?”, un par cilvēkiem, kuri šajās zemēs dzīvo un šo jautājumu uzdod.

 

6. Linda Šmite. “Rainītis”

 

     Stāsts par astoņgadīgo zēnu Raineru, kuru dzīve nav saudzējusi, toties Neredzamais Spēks apveltījis ar īpašu redzējumu, nespēs atstāt vienaldzīgu nevienu lasītāju – ne jaunu, ne dzīves līkločus pieredzējušu.

 

7. Toms Kreicbergs. “Lopu ekspresis”

 

     Grāmata stāsta par Lauru – meiteni no ulmaņlaiku Latvijas, kura pārcietusi izsūtījumu Krasnojarskā, un viņas mazdēlu Pēteri – puisi, kurš ar postpadomju bagāžu plecos ir nokļuvis Volstrītas mahināciju džungļos. Neparasts autora skatījums uz tik bieži pēdējā laikā aprakstīto laiku. Vienkāršā veidā tiek uzsvērts, ka sliktie nebija tikai “viņi” vien, ka mēs paši arī bijām tie sliktie, ka cieta arī “viņi”. Tas liecina, ka dzīve nav melnbalta.

 

8. Vilis Seleckis. “Ardievas mežam”

 

     Romānā “Ardievas mežam” aprakstīti notikumi attālā Latgales pagastā, skarbajos gados pēc Otrā pasaules kara, kad Latvijas teritorijā vairākus gadus risinājās nežēlīgs pilsoņu karš. Daudzus sava romāna varoņus un notikumus autors atradis dzimtajā Bērzgales pagastā, klausoties radinieku atmiņās.

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

 

Ceram, ka katrs mūsu lasītājs atradīs sev kādu lasāmvielu!

 

Atgādinām saviem lasītājiem, ka katra mēneša pirmā piektdiena ir jaunumu diena 2. bibliotēkā!