Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Rēzeknes 2. bibliotēkā šomēnes jaunumu diena ir 7. aprīlis. Piedāvājam nelielu ieskatu jauno grāmatu klāstā.

 

     Bērnu literatūras plauktā šomēnes piedāvājam Andressa H. Šmahtla krāsaino grāmatiņu “Laimes pilna pasaule”. Pelīte Tildīte zina, kā drūmu un sliktu dienu pārvērst saulainā un laimīgā.

 

     Zdeņeka Milera un Hanas Doskočilovas grāmatiņa “Kurmītis un saulessargs” arī sagādās prieku mūsu mazajiem lasītājiem. Šoreiz jaukais Kurmītis atrod mazu, svītrainu saulessargu un to centīgi salabo. Nu tas ir kā jauns un būs Kurmītim visvisādi noderīgs, turklāt ar to varēs tik jauki rotaļāties! Mūsu bibliotēkā jūs varēsiet izlasīt vēl daudzas citas grāmatiņas par jauko Kurmīti. Nāciet un lasiet!

 

     Mūsu bibliotēkas mazie lasītāji ir iecienījuši Hollijas Vebas stāstiņus par dzīvniekiem un ar nepacietību gaida katru nākamo rakstnieces grāmatiņu. Šī mēneša jaunumos varam piedāvāt “Noskumušais kucēns” un “Viena pati naktī”.

 

     Jauniešiem piedāvājam AFTER sērijas 3. grāmatu “Pēc kritiena”, kuras atstāsts varētu būt ļoti īss – un nekas vairs nebūs tā, kā bija…!

 

     Nozaru literatūras jaunumu plauktā šomēnes Janīnas Kursītes “Zīmju valoda: latviešu žesti”. Latvieši visumā nav lielrunātāji, varbūt tāpēc tradicionālajā saskarsmē tieši ķermeņa valodas smalkumiem un niansēm ir bijusi piešķirta svarīga nozīme. Vārdi labi ja papildināja to, ko varēja izteikt un izteica ar vienu galvas mājienu, roku kustību vai skatienu. Žestu nozīme mūsdienās vispār un Latvijā konkrēti noteikti pieaug. Kādus latviešiem raksturīgus žestus saskatījusi autore, par to visi varēsiet izlasīt grāmatā.

 

     Latviešu oriģinālliteratūras cienītājiem jaunumu plauktā divi romāni no sērijas “Mēs. Latvija, XX gadsimts”: Ingas Ābeles “Duna” un Andras Manfeldes “Virsnieku sievas”. Šīs sērijas romāni tiek gaidīti ar nepacietību un sagādā īpašu baudu to lasītājiem.

 

     Vēstures romānu cienītāji šomēnes varēs izlasīt Jāņa Lejiņa “Vīrieša sirds”. Pamatstāsts ir par armijas instruktoru Ludi Šteinbergu, kurš 1939. gada pavasarī ierodas kādas mazpilsētas ģimnāzijā, lai mācītu zēnus kļūt par īstiem vīriešiem. Daži sižeta pavedieni aizvijas vēl tālākā pagātnē, citi iestīdz nākotnē. Un izrādās, ka itin viss šajā brīnumainajā pasaulē ir nesaraujami vienots un daži sīki graudiņi nav pa spēkam pat smagajiem dzirnakmeņiem.

 

     Ārzemju literatūras cienītājiem varam piedāvāt Dženiferes Vorsas atraktīvo romānu “Izsauciet vecmāti”. Šis ir patiess stāsts par  20. gadsimta 50. gadu dzīvi Londonas Īstendā. Bordeļi, bandu sadursmes, metilspirta dzērāji bumbu sagrautajos rajonos – tāda ir pasaule, kurā, tikko apguvusi vecmātes arodu, nonāk divdesmit trīs gadus vecā Dženifere Vorsa. Pēc daudziem gadiem viņa dokumentē pašas piedzīvoto.

 

     Visi mūsu esošie un nākamie lasītāji tiek aicināti apmeklēt pilsētas 2. bibliotēku un izvēlēties sev tīkamāko lasāmvielu no bibliotēkas grāmatu klāsta. Vēlreiz atgādinām, ka pilsētas 2. bibliotēka ir ģimenes bibliotēka. Pie mums gaidīti būs visi gan bērni, gan vecāki, gan vecvecāki, jo visiem esam centušies sagādāt piemērotu lasāmvielu.

 

     Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.