Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Vēja spārniem rudens ir pārlidojis Latviju un klāt jau novembris. Pilsētas 2. bibliotēka gaida savus lasītājus uz Jauno grāmatu dienu 3. novembrī. Kā ierasts, esam sagādājuši lasāmvielu visiem mūsu lasītājiem, gan lieliem, gan maziem.

 

     Bērnu literatūras plauktā var lasīt par jautro žurkulēnu Koko un Riko piedzīvojumiem divās frāmatās: “Koko un Riko jaunie piedzīvojumi” un “Koko un Riko uzvedas kā eņģelīši”. Mūsu čaklākie lasītāji jau ir pazīstami ar Evijas Gulbes un Lindas Lošinas radītajiem jautrajiem žurkulēniem sērijas pirmajā grāmatā “Koko un Riko”.

 

     Skolēniem, kuriem patīk piedzīvojumu grāmatas, piedāvājam Deiva Pilkija komiksu grāmatu “Dogmens uzdarbojas”. Draiski piedzīvojumi un spilgtas ilustrācijas liks iemīlēt jautro policistu Dogmenu, kam piemīt labākās cilvēka un suņa īpašības un par kuru jūsmo bērni visā pasaulē. Mūsu bibliotēkas lasītāji jau iepazinušies ar Deiva Pilkija ne mazāk atraktīvo varoni kapteini Apakšbiksi no grāmatu sērijas “Supervaronis kapteinis Apakšbiksis”.

 

     Jauniešu literatūras plauktā varam piedāvāt latviešu autoru stāstu izlasi ar nosaukumu “Piena ceļa dvēseles”, kurā izvēlēti sešpadsmit labākie stāsti fantastikas žanrā. Tas ir trešais latviešu fantastu kopkrājums, kura krāšņo un neparasto vizuālo noformējumu, tāpat kā iepriekšējiem krājumiem, veidojis mākslinieks Artūrs Bērziņš.

 

     Divi pirmie krājumi “Purpura karaļa galmā” (2013) un “Zilie jūras vērši” (2015). Arī mūsu bibliotēkā interesentiem varēsim piedāvāt krājumu “Zilie jūras vērši”.

 

     Nozaru literatūras jaunumu plauktā piedāvājam krāšņi ilustrētu enciklopēdiju “Senā Latvija”. Tās autors ir mākslinieks Agris Liepiņš, kurš apkopojis un ilustrējis daudzus interesantus faktus par dzīvi Latvijā 9.-13. gadsimtā.

 

     Latviešu oriģinālliteratūras plauktā šobrīd piedāvāsim jau par sensāciju kļuvušo Karīnas Račko romānu “Saplēstās mežģīnes”. “Jūtas ir trauslas un dzīves plīst kā vissmalkākās mežģīnes”, tā varētu skanēt romāna moto. Lai arī romānu var nosaukt par mūsdienu pasaku pieaugušām meitenēm, tomēr arī lasītāji vīrieši tajā atradīs ļoti daudz intriģējoša – vispirms jau padomus iecerētās sievietes aplidošanā.

 

     Vēstures romānu cienītājiem šomēnes piedāvājam pasaulslaveno Lorāna Binē darbu “HHhH”. Romāns stāsta par reāliem notikumiem Otrā pasaules kara laikā un ir guvis lasītāju atzinību visā pasaulē. Kā atšifrējami šie noslēpumainie burti “HHhH”,  jūs uzzināsiet iepazīstoties tuvāk ar šo darbu.

 

Sofijas Kaspari vēsturiskais romāns “Koraļļkoka zemē” stāsta par 1863. gada izceļotājiem no Vācijas. Tā ir aizraujoša ģimenes sāga par dzimtu un ļaužu likteņiem eksotiskajā Argentīnā.

 

     Rakstnieces Lūsindas Railijas stāstnieces talanta cienītājām esam iegādājušās viņas jaunāko darbu “Olīvkoks”. Tas ir aizraujošs stāsts par mīlestību un seniem dzimtas noslēpumiem – viss kā ierasts Lūsindas Railijas darbos.

 

     Spriedzes romānu cienītājiem esam sarūpējuši šausmu literatūras karaļa Stīvena Kinga darbu “Doktors Miegs”. Šis ir aizraujošs stāstījums par labā un ļaunā cīņu, kā jau visos Stīvena Kinga darbos.

 

     Atgādinām saviem lasītājiem, ka pilsētas 2. bibliotēkā Jauno grāmatu diena ir katra mēneša pirmā piektdiena, šomēnes – 3. novembris.

 

     Lai jums patīkami un silti vakari kopā ar mūsu jaunajām grāmatām!

 

     Uz tikšanos Rēzeknes pilsētas 2. bibliotēkā!