Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Aicinām lasītājus arī vasarā ļauties baudīt mierpilnu brīdi ar kādu interesantu grāmatu. Rēzeknes 2. bibliotēkas abonementa krājums jūlijā tiek papildināts ar 22 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     Pasaku stāstīšana ir lielisks veids, kā mācīt dzīvi bērniem un kā nodot svarīgu pieredzi, tāpēc pašiem mazākajiem lasītājiem kopā ar vecākiem piedāvājam izlasīt grāmatu “Ņukucītis un Nē!”, kurā apkopotas Aivara Neibarta līdz šim grāmatās nepublicētās pasakas par Ņukucīti īsļaužiem. Tā dzejnieks dēvēja bērnus; šajās pasakās atklājas viņa neierobežotā fantāzija un paradoksos balstītā domāšana, gaišs, harmonisks un labsirdīgs pasaules tēlojums.

 

     Savukārt mazliet lielāki lasītāji Sāras Penipakeres grāmatā “Pakss. Mājupceļš”, kas ir iepriekš iznākušās grāmatas “Pakss” turpinājums, varēs turpināt lasīt par lapsēnu Paksu.  Ir pagājis gads, Pakss un Kuplaste jau ir sagaidījuši trīs mazuļus, kas viņiem nu jāsargā no bīstamās pasaules. Kad viens no mazajiem lapsēniem smagi saslimst, Pakss tomēr vēršas pie cilvēka. No iepriekšējās pieredzes viņš zina, ka cilvēkiem var uzticēties. Pīters un viņa mīlulis – lapsa Pakss tik sen nav tikušies! Lasot grāmatu, uzzināsiet, kāds bija Pītera un Paksa ceļš uz atkalsatikšanos.

 

     Gatis Līdums ir zināms kā zinātnisku un populārzinātnisku rakstu un grāmatu autors. Viņa jaunā grāmata ”Trīs vīri krogā, neskaitot kaķi” aicina domāt par to, kas notiek ar cilvēku un viņa dzīvi, sastopoties ar ciešanām. Grāmata piedāvā lielisku iespēju pārdomāt ciešanas un ar tām saistītos izaicinājumus, ar kuriem gandrīz neizbēgami agri vai vēlu jātiek galā katram cilvēkam. Nonākot ciešanās, vieni tajās pazaudē sevi, kamēr citi – sadeg un atdzimst. Šīs grāmatas autors par sarežģītu problēmu prot runāt visiem saprotamā valodā.

 

     Līgas Blauas jaunākā grāmata “Velga Hānberga. Es kļuvu cita” ir dzīvesstāsts par dzimtu, ģimeni, bērniem, vīriešiem. Tā ir grāmata, kurā autore ir uzklausījusi Velgas Hānbergas stāstu  par spēku un līdzsvara atgūšanu, par tām rezervēm, kas sievietē mīt, kad viss jāsāk no jauna. Velga ir pateicīga liktenim, kas ļāvis viņai sastapt sev radniecīgu dvēseli un tagad teikt: “Mēs esam viens otram likteņa dāvana…”

 

     Norvēģu rakstnieka Kagē Ērlinga grāmatā“Soli pa solim” lasītāji varēs atklāt, ko nozīmē  iešanas prieks. Grāmatas autors secina: “Kad esmu uzvilcis apavus un ļauju domām klejot, esmu pārliecināts par vienu – spert soli pēc soļa ir pats svarīgākais, ko mēs varam darīt. Cilvēkam staigājot, nesvarīgas domas un pārdzīvojumi sajaucas ar citiem, kas, iespējams, ir svarīgi. Kaut kas smieklīgs un kaut kas nopietns var iegūt vienlīdz lielu nozīmi.”

 

     Ir iznākusi populārā amerikāņu vēsturisko romānu rakstnieka K. V. Gortnera grāmata  “Tjūdoru atriebība”, kurā var sekot jauniem notikumiem Tjūdoru dinastijā. Pēc Asiņainās Mērijas nāves tronī kāpj Elizabete I un viņas uzticamais spiegs Brendans. Palīgā jaunajai karalienei tiek aicināts Preskots, kuram valdniece uztic  slepenu misiju – atrast viņas galmadāmu lēdiju Periju, kura kādu laiku ir nozudusi. Ieradies nomaļajā īpašumā, Brendans sastopas ar savādu nabadzībā nonākušu ģimeni, kas slīgst bēdās. Tā vien liekas, ka viņi kaut ko slēpj. Jo tuvāk Brendans ir tam, lai uzminētu ģimenes noslēpumu, jo acīmredzamāks top tas, ka dedzībā noskaidrot patiesību viņš var veicināt Elizabetes bojāeju…

               

Laipni aicināti Rēzeknes 2. bibliotēkā!

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.