20240529 165816

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

            Vasaras baudīšanas mirkļiem noteikti piederīga ir arī grāmata, tāpēc aicinām iegriezties pie mums bibliotēkā, un varbūt tieši te atradīsi savas vasaras īsto grāmatu.   7. jūnijā Rēzeknes pilsētas 2. bibliotēkas – CB filiāles abonementa krājums tiek papildināts ar 29 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

            Sākumkolas vecuma bērni noteikti priecāsies par Polas Herisones grāmatu “Kitija un glābšanas operācija Mēnessgaismā”.  Grāmatas varones Kitijas ģimene ir pavisam īpaša – apveltīta ar superspējām. Viņas mamma ir supervarone un  Kitija zina, ka kādu dienu arī viņa liks lietā savas īpašās spējas. Šāda diena pienāk  ļoti ātri, kad pie meitenes guļamistabas loga uzrodas kaķis Figaro, lai lūgtu Kitijas palīdzību. Taču pasaule naktī ir tik biedējoša. Vai Kitijai pietiks drosmes  tumsā doties aizraujošā piedzīvojumā Mēnessgaismā?    

      

            Ilzes Upītes jaunākā romāna “Trakās kāzas” varones Annijas sapņu darbs kopš agras jaunības ir rīkot kāzas  Pēc kāda traģiska negadījuma Annija ir apņēmusies nekad vairs to nedarīt. Tomēr, precoties mīļajai māsīcai Līnai, jaunā sieviete apsola viņai uzdāvināt visfantastiskāko kāzu dienu. Līgava ar līgavaini dzīvo katrs savā pilsētā, rodas dažādi sarežģījumi, turklāt atklājas, ka topošajai vīramātei ir reta un dīvaina fobija. Bet vistrakākais notikumu un jūtu mudžeklis sagriežas, kad Annijas draugs Valts apsūdz Līnas līgavaini noziegumā...

 

Maikla Konelija detektīvromāns “Atgriešanās ceļš” atklās, cik ceļš uz taisnīgumu var būt bīstams. Advokāts Miks Holers uzņemas gandrīz vai bezcerīgu lietu – izredzes to atrisināt ir viens pret miljonu, jo šķēršļus liek tie, kas negrib pieļaut atkārtotu lietas caurlūkošanu Advokāts piekrīt pārstāvēt sievieti, kas ieslodzīta cietumā par bijušā vīra – Šerifa departamenta pārstāvja – nogalināšanu. Notiesājošs spriedums pasludināts pirms pieciem gadiem, bet viņa aizvien apgalvo, ka nav vainīga. Holers par palīgu izmeklēšanā nolīgst savu pusbrāli, pensionējušos Losandželosas policijas pārvaldes detektīvu, Hariju Bosu. Pārskatot lietas materiālus, Boss konstatē nesakritības un pārāk kaismīgu Šerifa departamenta vēlēšanos pēc iespējas ātrāk atrast kolēģa slepkavu.

 

Savukārt vēsturisko romānu cienītājiem būs iespēja lasīt Ingunas Baueres pēdējo pabeigto grāmatu “Daiļā Marija”. Romāns stāsta par augstdzimušu un vienkāršu ļaužu likteņiem 18. gadsimtā. Tas ir triju ,,kurzemnieku romānu” cikla noslēdzošais darbs. Pirmais, “Elīza fon der Reke. Soļi rītausmā” un otrais, “Doroteja. Izredzētā” stāstīja par vācbaltiešu aristokrātēm pusmāsām Mēdemām, “Daiļās Marijas” centrālais tēls ir gleznotājs Johans Būmanis, taču šajā romānā ir ienākuši arī vairāki varoņi no abiem iepriekšējiem darbiem. Protams, abas jau pieminētās pusmāsas, hercogs Pēteris Bīrons un Bruknas muižkundze Ursula Konstance fon Korfa, kā arī Marija fon Haudinga – hercogienes Dorotejas galma dāma, ap kuru savijusies galvenā sižeta intriga. Atšķirībā no pārējiem, Marija ir izdomāts tēls, tāpat kā viņas mātes dzimta Haudingi.

 

            Amerikāņu rakstnieces Kārenas Vaitas romāna “Vecā tiesneša mantojums” varone Kasija Medisone divdesmit gadu vecumā ir pametusi dzimto Voltonas mazpilsētu, taču ģimenes apstākļu dēļ nākas atgriezties atpakaļ. Jaunā sieviete ir spiesta atvadīties no mierīgās dzīves Ņujorkā un atkal saskarties ar problēmām, no kurām viņa bija bēgusi. Pēc ierašanās Ņujorkā Kasija ir darījusi visu iespējamo, lai izmainītu savu dzīvi un kļūtu par citu cilvēku, taču naksnīgs telefona zvans uzjundī visu, ko viņa bija centusies aizmirst. Viņa nav komunicējusi ar savu māsu kopš tā brīža, kad Herieta ir slepus apprecējusies ar Kasijas līgavaini. Taču pēkšni māsa zvana, un Kesija uzzina, ka viņu tēvs guļ uz nāves gultas. Jaunā sieviete dodas ceļā, un vienīgais, kas viņu biedē vairāk par tēva zaudēšanu, ir satikšanās ar māsu un viņas ģimeni. Atgriešanās mājās izvēršas pavisam savādāk, nekā viņa bija iztēlojusies - viņa nespēj neiemīlēt māsas bērnus, tāpat kā nespēj nejusties kā mājās vietā, kur cilvēki cits citam apjautājas, kā klājas, un par atbildi grib dzirdēt patiesību. Beidzot Kasija sāk saprast, ka mājas ir tā vieta, kas mīt katra cilvēka sirdī.

 

Laipni aicināti mūsu bibliotēkā!

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.