Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2017. gada 20. janvārī Rēzeknes 2. bibliotēka sadarbībā ar 5. vidusskolas 3. b klasi un skolotāju Ilonu Gabrusāni rīkoja rakstnieka A. A. Milna jubilejai veltītu pasākumu, kā arī kopā ar skolēniem svinēja Vinnija Pūka 91. dzimšanas dienu. Uz pasākumu bija ieradies pats Vinnijs Pūks, kurš piedalījās visās aktivitātēs.

 

     Vinniju Pūku pazīst ikviens. Tas noteikti ir pasaules slavenākais lācis, kuru mīl gan bērni, gan viņu vecāki un vecvecāki. Pasaulē ik gadu 18. janvārī tiek svinēta Vinnija Pūka dzimšanas diena, jo tā ir arī slavenā pasaku varoņa radītāja – grāmatas autora Alana Aleksandra Milna 135. dzimšanas diena! Autors lācīti Vinniju Pūku radīja 1926. gadā, kad tika sarakstīta popularitāti ieguvusī grāmata. Šogad Vinnijs Pūks svin 91. dzimšanas dienu.

 

     Neskatoties uz savu cienījamo vecumu, Vinnijs Pūks ir ļoti labsirdīgs rotaļu lācītis, kuru mēs kā galveno varoni varam iepazīt daudz dažādās grāmatās. Bibliotekāre Zenta iepazīstināja ar grāmatām par Vinniju Pūku, kas atrodamas Rēzeknes 2. bibliotēkas bērnu nodaļā, kā arī to, kā autoram radusies doma rakstīt par šiem varoņiem.

 

     A. A. Milns savus stāstus rakstīja savam dēlam – Kristoferam Robinam Milnam, aprakstot viņa rotaļu lācīša Vinnija Pūka piedzīvojumus Simtjūdžu mežā. Īstajam Kristoferam Robinam bija mīļākais rotaļu lācītis, kuru viņš sauca par Vinniju Pūku par godu Vinnijam – Kanādas lācim, kuru viņš bija redzējis Londonas zooloģiskajā dārzā. Interesanti tas, ka Robinam bija arī citi rotaļu dzīvnieki – ķengurs, sivēns un ēzelis, kas tāpat nonākuši Milna stāstos par Vinniju Pūku. Oriģinālās rotaļlietas pašlaik atrodas Ņujorkas publiskajā bibliotēkā.

 

     Skolēniem tika sagatavota prezentācija par lācīti un Pūka draugiem – Sivēnu, Tīģerīti, Pūci, mazulīti Rū un viņa māmiņu Kengu, Ēzelīti I-ā un, protams, Kristoferu Robinu. Pasākuma dalībniekiem bija jārod atbildes uz āķīgiem jautājumiem, kā arī jātiek galā ar krustvārdu mīklas jautājumiem par rakstnieku un viņa grāmatas varoņiem.

 

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Vinnija Pūka ballīte nav iedomājama bez daudziem krāsainiem un košiem baloniem. Pasākuma gaitā skolēni rakstīja novēlējumus Vinnijam Pūkam un kopā ar krāsainajiem baloniem tie aizlidoja, lai nestu sveicienus pašam rakstniekam.

 

     Viens no novēlējumiem:

 

     Vinnijs Pūks Sivēnam jautāja: “Kas šodien ir par dienu?”
     Sivēns atbildēja: “Šodiena”
     Vinnijs nopriecājās: “Šodiena ir mana mīļākā diena!”

 

     Lai mums visiem šodiena ir pati laimīgākā diena!

 

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Pasākuma noslēgumā visi kārumam saņēma Vinnija Pūka saldo konfekti, grāmatzīmi ar citātu no A. A. Milna grāmatas par Vinniju Pūku un aicinājumu: “Nāc un lasi!” Bibliotēkas darbinieces saka lielu paldies par atsaucību pasākuma organizēšanā skolotājai Ilonai Gabrusānei un 3. b klases skolēniem par piedalīšanos.

 

     Fotogrāfijas no pasākuma var aplūkot šeit!