Foto: Kristians Luhaers (LNB)

     2020. gada 26. septembrī plkst. 12.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Ziedoņa zālē noritēja Vislatvijas skaļās lasīšanas sacensības nacionālais fināls. Rēzeknes reģionu pārstāvēja Aļesja Kovaļenko no Viļānu vidusskolas, kura lasīja fragmentu no Sallijas Gārdneres grāmatas “Es, Koriandra”.

 

     Savās pārdomās par pasākumu dalās Viļānu pilsētas bibliotēkas bibliotekāre Ināra Zepa, kura uz finālu devās kopā ar Rēzeknes reģiona pārstāvi Aļesju.

 

     “Kad rakstniekam A. Jundzem jautāja, par ko ir jāraksta, lai grāmata būtu interesanta, lai lasītāji to pieņemtu, rakstnieks atbildēja: “Vispirms jābūt interesanti pašam autoram.”

 

     Domāju, ka visi 29 fināla dalībnieki bija izvēlējušies patiešām interesantas grāmatas. Šogad skaļās lasīšanas sacensībā visā republikā piedalījās rekordliels dalībnieku skaits – 10 tūkstoši. 3. vietu ieguva Kristiāns Bramanis no Rīgas. Viņam ļoti patīk hokejs, tāpēc puisis lasīja fragmentu par šo sporta veidu. 2. vietu ieguva Dita Siliņa no Ventspils puses. Ievadu par sevi un izvēlēto grāmatu meitene pateica ventiņu izkoksnē. Bija ļoti interesanti klausīties. 1.vietu ieguva Annija Iļjenko no Gulbenes novada Valsts ģimnāzijas. Viņa lasīja fragmentu no Džoannas Roulingas grāmatas “Harijs Poters un Filozofu akmens”.

 

     Visiem sacensību dalībniekiem tika uzdāvināti dāvanu maisiņi, kuros bija T krekls ar logotipu, grāmatas un Zvaigzne ABC dāvanu karte.”