Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Rēzeknes Bērnu bibliotēkā februārī plaukti atkal papildināti ar jauno grāmatu kolekciju. Aicinām ielūkoties jaunumos!

 

Klausāmas grāmatas pašiem mazākajiem ar cietām lapām


     Runājošā enciklopēdija „Zvēriņu balsis” palīdzēs lasītājiem iemācīties un atpazīt, kā kurš dzīvnieks runā. Atveriet grāmatu, ieklausieties skaņās un uzziniet 25 interesantus faktus par daudzveidīgo dzīvnieku pasauli! Tajā ir krāsaini attēli un skaņu podziņa, kuru piespiežot var klausīties dzīvnieku balsis.

 

     Grāmatā „Pelnrušķīte + 3 melodijas” no sērijas „Pasaku princeses” atrodamas paaudzēs iemīļotās pasakas par „Pelnrušķīti” un „Sniegbaltīti un septiņiem rūķīšiem”, īpašais skanīgais ziediņš, kurš iestrādāts izdevumu cietajās lapās, iepriecinās ikvienu mazo lasītāju. Ziediņš tikai jāpagriež, un uzreiz sāks dejot gaismiņas, kuras pavadīs jaukas melodijas.

 

     Ilustrācijām bagātajā grāmatiņā „Lācēns Krišs būvlaukumā” mazulis satiksies ar lācēnu Krišu, lai kopā paviestos būvlaukumā un sekotu līdzi mājas būvniecībai. Savukārt grāmata „Lācēns Krišs pilsētā” palīdzēs bērniem iepazīt ugunsdzēsēju un policistu darbu, izpētīt satiksmi un uzzināt daudz interesanta par dzīvi pilsētā.

 

„Miedziņpasaku” sērijas grāmatas, kas bērnus uzrunā ar lielām un izteiksmīgām ilustrācijām, kā arī ar vienkāršu un viegli uztveramu tekstu

 

     Grāmata „Kā vardulēns Viksis iemācījās cienīt citus” stāsta par vardulēnu, kuram nepatīk ne lasīt, ne rakstīt, ne labi uzvesties, bet viņam ir pienācis laiks doties uz skolu. Viksis steigā sastrādā tik daudz nerātnību, ka draugi un skolotāja jūtas apbēdināti.

 

     Pasaka par lapsas un stārķa draudzību „Lapsa un stārķis” ne tikai ieaijās saldā miedziņā, bet arī palīdzēs bērnam saprast, ka dots devējam atdodas.

 

     „Kā pūcīte Punga iemācījās palīdzēt citiem”. Pēc nakts medībām pūces parasti iet gulēt, tāpēc pūcītei Pungai no rīta nāk miegs, bet vēl jāpalīdz draugiem. Ko nu iesākt un kā viss atrisinās, lasiet grāmatā!

 

     Pasaka „Kā bruņurupucēns Buksis iemācījās dalīties ar citiem” stāsta par bruņurupucēnu, kuram ir dzimšanas diena, draugi viņam uzdāvina lieliskas dāvanas. Buksim par tām ir liels prieks, tomēr ar savu rīcību viņš aizvaino draugus un paliek viens...

 

Un vēl citas...

 

     Grāmatiņa „Otrais desmits” no sērijas „Es mācos izzināt laiku!” palīdzēs iepazīt skaitļus un pulksteni. Tā paredzēta lasīšanai kopā ar kādu no pieaugušajiem. Kopīga lasīšana un ilustrāciju pētīšana ir vienlīdz svarīga ne tikai mazajiem, bet arī lielajiem, jo bieži vien bērnu uztvere un jautājumi ir pamācoši un rosinoši. Lasot atklāsies, ka otrā desmita skaitļi ir pavisam viegli uztverami, turklāt pulkstenim ir tikpat stundu, cik gadam mēnešu, bet diennakts, tāpat kā gads, sastāv no četrām daļām. Un vēl daudz interesantu sarunu raisīsies, kopīgi minot mīklas, kuru atminējums slēpjas turpat kādā no zīmējumiem.

 

     Ko mūsu mīluļi dara, kad paliek vieni paši mājās? L. Riphāgenas grāmatā „Vieni paši mājās” kaķis zvana pa telefonu, zivtiņa pamet akvāriju, ruksis ēd čipsus un skatās televizoru, bet suns valkā kedas. Lācis izkāpj no gleznas un aizmieg uz dīvāna. Un kur tad noslēpies trusis un kodes? Lasītājam būs jāpalīdz mājdzīvniekiem dažādos uzdevumos, piemēram, palīdzēt suņukam atrast nozaudētās kedas, bet dzeltenais zilonis lūgs atrast visus dzeltenos priekšmetus. Grāmata palīdzēs trenēt uzmanību, atmiņu un pievērst uzmanību smalkām detaļām bildēs.

 

     M. Vīdmarka un K. Alvneres grāmata „Nellija Rapa un Frankenšteins” stāsta par Nelliju, kura ir beigusi mācības Monstru akadēmijā un saņem savu pirmo monstru aģentes uzdevumu – meitenei jāizspiego aizdomīgais parādu piedzinējs Roberts Stēns. Vai viņš patiešām ir Frankenšteins? Vai izdosies apvest viņu ap stūri? Lai paveiktu uzdoto, Nellija par ēsmu izmanto savu suni Londonu...

 

     Ē. Šeieringas un U. Millera grāmatā „Skaistākie stāsti par dzīvniekiem” jēriņš Bumbulītis viens izzina mežu, nebēdnīgie poniji Heiko un Juko satracina govju baru, runcis Teo pabaro mazo eža bērnu, ziņkārīgais kucēns Fēlikss negrib gulēt, vardīte Fila apmāna stārķi Eduardu, bet āpsis Oto atrod jaunas mājas. 25 aizraujošie stāsti vēsta par satraucošiem piedzīvojumiem, draudzību un uzticību. Savukārt Reja Kresvela brīnumskaistās, precīzās ilustrācijas aicina bērnus apskatīt un iepazīt interesanto dzīvnieku pasauli. Ļoti skaista grāmata!

 

     Laipni gaidīti Rēzeknes Bērnu bibliotēkā, kas atrodas Dārzu ielā 37!