Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Ieskats jaunumos, ko Rēzeknes Bērnu bibliotēka saviem lasītājiem piedāvā lasīšanai aukstajos ziemas vakaros.

 

    

 

     E. Miezes grāmata „Lapsiks dodas meklēt laimi” stāsta par kādu labsirdīgu un zinātkāru lapsēnu, kurš iepazīst pasauli, mācās draudzēties, uzdod nebērnišķīgus jautājumus un pats meklē uz tiem atbildes. Lasot šo grāmatu, arī mēs, bērni un pieaugušie, mācīsimies, bet galvenais – pavadīsim savu brīvo laiku jēgpilni un labā kompānijā kopā ar šīs grāmatas galveno varoni Lapsiku, ieviešot mūsu dzīvē laimes mirkļus. Ģimene nepieciešama ikvienam, bet bērnība ir visbrīnišķīgākais laiks dzīvē! Lapsiks augs kopā ar visiem šīs grāmatas lasītājiem, atklājot arvien jaunas dzīves šķautnes, un kļūs par jūsu labāko draugu.

 

     Kad grāmatas „Pelīgās brīvdienas pansijā „Mirapeles”” autors Dž. Stiltons beidzot ir gatavs doties atvaļinājumā, atlicis tikai viens brīvdienu piedāvājums – atpūta pansijā „Mirapeles”. Cena ir milzīga, ērtības – minimālas, taču nav vairs citas izvēles, tomēr par spīti visam brīvdienas izvēršas negaidīti krāsainas un interesantas. Dž. Stiltons labprāt dalās ar savu pieredzi, lai arī lasītāji, neskatoties uz jebkādiem apstākļiem, savus brīvos brīžus spētu padarīt aizraujošus, neaizmirstamus un patiesi „superpelīgus”.

 

     Cik sarežģīts un tajā pašā laikā cik vienkāršs ir piena ceļš, jūs atklāsiet, ja izlasīsiet K. Jacino grāmatu „Kur rodas piens”. Izzināt piena ceļu ir viegli, jautri un krāsaini. Stāsts par pienu nekad nebeigsies – gotiņas ganīsies pļavās un ēdīs sulīgu zāli, „gudras” mašīnas pašas slauks piena devējas, piena kombināts strādās dienu un nakti, lai nevienam netrūktu ne glāzes piena…

 

 

    

 

   Krāšņajā D. Edvardsa grāmatā „Zelta stāsti” lasītājs piedzīvojumos var pievienoties sniegavīriņam Olafam no animācijas filmas „Ledus sirds”! Uzzini, kas Olafam ir visvērtīgākais un vissvarīgākais, palīdzi māsām Annai un Elzai sagatavot kādu noslēpumainu pārsteigumu, kā arī dodies līdzi jautrajam sniegavīriņam meklēt vislabāko svētku tradīciju! Lasot šo jauko grāmatu, sirsnīgi vakari ģimenes lokā ir garantēti.

 

     T. Selli grāmata „Mia ir priecīga” stāsta par mazu, ņipru un priecīgu meitenīti, kurai ļoti gribas darboties. Mia pati ģērbjas, mazgā veļu, iet uz veikalu, uzkopj savu istabu un reizēm arī mazliet niķojas. Ja Miu pārņem skumjas, viņa uzzīmē savādu radījumu. Tas ir skumju mošķis, kas grib doties uz mošķu zemi. Mia kopā ar savu mammu ieliek šo skumju mošķi aploksnē un aiznes uz pastu. Tagad skumju mošķis ir devies savās gaitās, un Mia atkal ir priecīga... Priecīgo Miu autore ir izdomājusi, atceroties savu bērnību un dažādās dēkas, kādas ir gadījušās viņas abām jaukajām meitiņām

 

     R. Martinas grāmata „Mans ķermenis” palīdzēs iepazīt pārsteidzošo cilvēka ķermeni un uzzināt, kas notiek zem mūsu ādas! Atver grāmatas atlokus un izpēti, kā darbojas smadzenes, kas mūsos uztur enerģiju, kā aug bērni un vēl daudz ko citu!

 

 

      

 

     Šoreiz jaunumos četras grāmatas, kuras palīdzēs iepazīt dzīvnieku pasauli. Mazās, sirsnīgās un mīlīgās grāmatiņas „Latvijas dzīvnieki ar mazuļiem”, „Latvijas dzīvnieku mazuļi” un „Latvijas putni” no V. Vītolas grāmatu sērijas būs bērna pirmā iepazīšanās ar Latvijas meža dzīvniekiem, viņu mazuļiem un Latvijas putniem. V. Vītolas krāsainās fotogrāfijas šo tikšanos un iepazīšanos ar Latvijas dzīvniekiem un putniem padarīs daudz jaukāku, sirsnīgāku un interesantāku.

 

     Savukārt R. Martinas dzīvās dabas ceļvedis „Dzīvnieku pasaule” piedāvā doties ceļojumā apkārt pasaulei, lai iepazītu dažādus dzīvniekus. Atver grāmatas atlokus un uzzini, kur tie mitinās, ko ēd un ko tiem patīk darīt!

 

 

    

 

     Č. Pikthola „Pasaules atlants kāpēcīšiem” mazos lasītājus iepazīstina ar ģeogrāfiskajiem nosaukumiem, kontinentiem, valstīm utt. Krāšņie dažādu pasaules vietu, ievērojamu dabas objektu un cilvēku attēli padara šo atlantu daudz izzinošāku un interesantāku. Krāsainajās kartēs būs viegli sameklēt, kurā pasaules vietā katra valsts atrodas. Teksts ir vienkāršs, pārskatāmi sakārtots un tāpēc viegli uztverams. Atlants ieteicams bērniem no sešu gadu vecuma lasīšanai un pētīšanai gan mājās, gan skolā.

 

     D. Medousas grāmatas „Rozīte Jandāliņa” galvenās varones Lilija un Džesika nevar vien sagaidīt atgriešanos Draudzības mežā – maģiskajā vietā, kur viņas var sarunāties ar zvēriem. Kad ļaunā ragana Grizelda uzliek lāstu mazajam kucēnam Plankumiņam Jandāliņam, viņa māsa Rozīte, Lilija un Džesika pašas sāk nodarboties ar burvestībām…

 

     Šoreiz jaunumos arī vairākas pasaku grāmatas. K. Skalbes “Kaķīša dzirnavas” jaunajā izdevumā ar I. Jurjānes ilustrācijām joprojām atgādina, cik nemainīgi svarīga ir līdzjūtība un labsirdība.

 

 

    

 

     Jaunā izdevumā ar mūsdienīgām, asprātīgām un interesantām ilustrācijām lasītājiem piedāvājam arī brāļu Grimmu pasaku „Ansītis un Grietiņa”, kura liks just līdzi, satraukties, priecāties un rosinās vecākus pārrunāt ar bērniem jautājumus par labo un ļauno pasaulē, un „Trīs sivēntiņi”, kura dāvās prieku un ļaus novērtēt draudzības, izpalīdzības un darba nozīmi dzīvē.

 

     Bibliotēkas lasītājiem tagad būs pieejama arī H. K. Andersena pirmo reizi latviešu valodā tulkotā pasaka „Meitene, kas uzkāpa uz maizes klaipa”. Lasot pasaku un vērīgi aplūkojot ilustrācijas, lasītājs uzzinās, kāpēc galvenā varone Inge uzkāpa uz maizes klaipa un kas ar viņu notika, kopā ar meiteni piedzīvos dažādus pārbaudījumus, kā arī sastapsies ar mazo putniņu, kas pacietīgi lasa drupačas, lai tās svērtu tikpat daudz, cik maizes klaips, uz kura uzkāpa Inge.