Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Bērnu bibliotēka saviem lasītājiem februārī piedāvā daudz jaunu grāmatu. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     Šoreiz jaunumos četras grāmatas, kurām teksts ir gan latviešu, gan angļu valodā. D. Defo grāmata „Robinsons  Krūzo. Robinson Crusoe” palīdzēs mācīties angļu valodu un vienlaikus uzzināt par Robinsona Krūzo elpu aizraujošajiem piedzīvojumiem. Grāmata ir krāšņi un bagātīgi ilustrēta un paredzēta cilvēkiem ar vidēju angļu valodas zināšanu līmeni.

 

     Tāpat angļu un latviešu valodā ir R. L. Stīvensona grāmata „Bagātību sala. Treasure Island”. Mācieties angļu valodu un uzziniet par jaunā Džima Houkinsa aizraujošajiem piedzīvojumiem!

 

    

 

     M. Tvena „Toma Sojera piedzīvojumi. The Adventures of  Tom Sawyer” – grāmata par zēnu neparastajiem piedzīvojumiem. Šajā stāstā Toms Sojers satiek savu pirmo īsto mīlestību, kļūst par liecinieku slepkavībai un pastrādā krietni daudz palaidnību.

 

     Ceturtā grāmata latviešu un angļu valodā ir B. Stokera ”Drakula. Dracula”. Noslēpumainais grāfs Drakula, kurš dzīvo Transilvānijā, uzaicina angļu juristu Džonatanu Hārkeru no Londonas apciemot viņu, par iemeslu minot vēlmi iegādāties angļu muižu, tomēr grāfa nodomi nav tādi, kādi šķiet. Jau pavisam drīz Hārkers saprot, ka ir kļuvis par gūstekni drūmās pils mūros...

 

     Dž.  Grejas grāmata ”Kaķis Stiķis sniedz ķepu palīgā” ir par jauno policijas kaķseržantu Kaķi Stiķi. Viņš šoreiz  ir pilnīgi drošs, ka atradīs noziedznieku, kurš nolaupījis lielu dārgumu – seno ēģiptiešu grāmatu. Šis izrādās pats grūtākais pārbaudījums visām deviņām kaķa Stiķa dzīvībām…

 

      

 

     Dž. Patersona un K. Tebetsa grāmata ”Pamatskola. Kā es izdzīvoju cīņā ar huligāniem, brokoļiem un Čūsku kalnu” stāsta par puisi Reifu, kurš kopā ar māsu Džordžiju pēc mammas ierosinājuma dodas uz vasaras nometni, taču tā vis nav parasta nometne ar daudzveidīgām izklaidēm. Vanamoras nometnē, dzirdot vārdus “jautrība” un “spēles”, nevienam pat prātā neienāk, piemēram, dziedāšana pie ugunskura visas nakts garumā. Tur ir paredzētas stundas!

 

     L. Dreižes grāmata  ”Tā runāja Zosu māte” iepazīstina lasītājus ar jaunu žurnālisti Kendiju Ensliju, kura redz spokus un spēj ar tiem sazināties. Romāna lappusēs sastopas mūsdienu pasaule un seno ķeltu leģendu atbalsis.

 

     Lasot K. Olsones grāmatu ”Hesterhillas noslēpums”, lasītājs var pievienoties Megai un Frankam, kuri vasaras brīvlaikā  uz dažām nedēļām apmetas pie tēvoča Eliota Hesterhillā. Gandrīz tūlīt pēc viņu ierašanās lielajā, vecajā mājā sāk risināties dīvaini notikumi – Mega naktī dzird raudam bērnus utt.

 

      

 

     S. De Mari  grāmata ”Hanija. Gaismas Bruņinieks” tiek dēvēta par himnu mīlestībai, drosmei un izturībai. Grāmatas centrā – Tumšais Kungs, burvestības, cilvēces pazudināšanas plāns.

 

     M. G. Leonarda grāmata “Vaboļpuika” ir stāsts par eksotisku vaboļu slepeno dzīvi Londonā, par intrigām un patiesu draudzību. Vēstījums sākas ar to, ka no Londonas Dabas vēstures muzeja vaboļu krātuves telpas noslēpumaini pazudis muzeja zinātnes nodaļas vadītājs Bartolomejs Ketls, Dārka tēvs. Dārks ir spiests pārcelties pie ekscentriskā tēvoča – arheologa Makša, un atklāj, ka blakus dzīvoklī mitinās divi kašķīgi vīreļi un milzīgs daudzums vaboļu…