Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Novembris ir svētku mēnesis. Gan pagājušo, gan gaidāmo svētku noskaņās iepazīsimies arī ar Bērnu bibliotēkas novembra jaunieguvumiem.

 

     Pola Motrena grāmata „Kur ir vienradzis? Meklē un atrodi” vienradžu fanus aizraus jautrā piedzīvojumā kopā ar Vienradžu saimi, kuri ir atstājuši Varavīksnes ieleju, lai dotos pasaulē spēlēt paslēpes. Šajā grāmatā mazajiem lasītājiem būs uzdevums, meklējot vienradžus, paviesoties 17 dažādās pasaules vietās.

 

     Emmas un vienradžrukša piedzīvojumi turpinās Annas Bērmas grāmatā „Emma & vienradžruksis. Sirdī varonis”. Kopš Antonijas un Bokela kunga brīnumbūtnes nāriņa Alva un siekaltārps Siekaliņniekaliņš tika samainītas vietām, visi ir nelaimīgi, tāpēc Emma ar vienradžruksi nolemj brīnumbūtnes atkal atgriezt īstajās rokās. Viņi dodas draugiem palīgā un atklāj ne tikai Siekaliņniekaliņa īpašās spējas, bet arī Bokelu ģimenes tumšos noslēpumus.

 

     Ja kāds grib uzzināt, cik viegli vai grūti nonākt nepatikšanās, nekur citur tam vairs nav jāmeklē – katrā Deivida Robertsa grāmatas „Nevīža Bērtijs. Nelabums!” stāstiņā galvenais varonis ir ķezā līdz ausīm.

 

     Grāmatā „Simts un vēl. Dzejoļu izlase bērniem” iekļauti dažādu autoru dzejoļi par dažādām tēmām – par dabu un gadalaikiem, svētkiem, Latviju un valodu, ģimeni, skolu un mācīšanos, piedzīvojumiem un blēņām.

 

     Tā vietā, lai garlaikotos, ar Džeimsa Makleina grāmatas „Ko darīt, kad nav ko darīt?” palīdzību iespējams muzicēt, žonglēt, iemācīties bītboksu, uzmeistarot telefonu, atšifrēt hieroglifus, pārbaudīt atmiņu, izveidot animācijas filmu, lidināt pūķi, rādīt kāršu trikus, apgūt ziloņu „valodu”, kļūt par slepeno aģentu, drukāt ar dārzeņiem un ļoti daudz ko citu. 

 

     „Vai tiešām?” ir jauna enciklopēdija zinātkāriem bērniem, kurā viņi atradīs izsmeļošas atbildes uz vairāk nekā 200 āķīgiem jautājumiem, kas sniedz pārsteidzošu informāciju par mūsu ikdienu un pasauli ap mums. Te varēs iepazīties ar četrām tēmām: trakā pasaule, zinātne un tehnoloģijas, pārsteidzošā daba, sports un izklaide.

 

     Viestura Ķerus grāmatas „Meža meitene Maija” galvenā varone ar ģimeni dzīvo mežā – mežsargmājās. Viņas tētis ir putnu pētnieks, kas meitai prot izskaidrot dabas norises, iepazīstināt ar putniem un dzīvniekiem, ņem Maiju līdzi putnu skaitīšanas un gredzenošanas ekspedīcijās. Lai gan ik rītu Maija dodas uz bērnudārzu pilsētā, viņas ikdienas pasaulē ir gan koki un dažādu putnu dziesmas, gan dīķis ar zivīm un vardēm, gan skudrupūznis, eži, āpsis un pat mežacūkas.

 

     Pie lasītājiem dodas jauniešu vidū populārā jau četrpadsmitā Džefa Kinnija “Grega dienasgrāmata” – „Demontāža”. Tajā gaida jauni aizraujoši, neparasti un jautri Grega, viņa ģimenes un drauga Roulija piedzīvojumi!

 

     Tūlīt, tūlīt jau sagaidīsim pirmo Adventi, tuvojas Ziemassvētku gaidīšanas laiks. Neskatoties uz to, ka vakaros agri paliek tumšs, šie svētki ir paši gaišākie. Ielūkosimies kādas Ziemassvētku grāmatas papildina bibliotēkas plauktus!

 

     Jujas Vīslanderes grāmatā „Mūmammas un Vārnas Ziemassvētki” tuvojas Ziemassvētki, taču Vārnai nav īstā svētku noskaņojuma. Ligzdā ir tumšs un auksts, un Vārnai nav nekādu cerību saņemt dāvanas, ja vien viņa tās nesagatavos pati sev. Šādos brīžos ir labi, ja ir tāda draudzene kā Mūmamma.

 

     Grāmata „Ziemassvētki mežā” sagādās skaistus kopābūšanas mirkļus visai ģimenei. Ziemas vakari ir īstais laiks, kad lasīt grāmatu visiem kopā. Lieliskās mākslinieces Maijas Tabakas ilustrācijas piešķir mītisku noslēpumainības auru, padarot Kārļa Skalbes pasaku vēl brīnumaināku un teiksmaināku.

 

     Ziemassvētku vecītim katrā valstī un pilsētā vajadzīgi čakli, drosmīgi un attapīgi palīgi. Vecīša oficiālais svētku rīkošanas palīgs Rīgā, rūķis Buziņš, gatavojas doties pensijā, tāpēc Ziemassvētku vecītis personīgi ierodas Latvijā, lai izvēlētos sev jaunu palīgu. Buziņš par savu pēcteci vēlas redzēt mazdēlu Paksi. Vai jaunais rūķis tiks galā ar tik atbildīgu darbu, lasiet Vitas Štelmaheres grāmatā „Ziemassvētku vecītis Rīgā”.

 

     Gaidīsim ciemos Bērnu bibliotēkā!