Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Maijs Bērnu bibliotēkā ir atnācis ar jaunām grāmatām. Ielūkosimies dažās no tām.

 

Grāmatas mazajiem lasītājiem

 

     Pašiem mazākajiem lasītājiem sarūpētas četras jaukas cietlapu grāmatiņas – “Skaitļi”, “Krāsas” “Burtiņi” un “Laukumi”, kas palīdzēs mācīšanās procesā. Atšķirībā no citām līdzīgām grāmatām šīs grāmatas ir latviešu autoru radītas tepat Latvijā, par to arī vēsta grāmatās izvēlētie attēli.  Mazliet lielākiem bērniem bailes palīdzēs pārvarēt grāmata “Bubuļbailes”, kas stāsta par vāverēna un vārnēna piedzīvojumiem, meklējot mežā pazudušo bumbu. Savukārt grāmata “Šausmu veikaliņš un briesmīgais kutināmais pulveris” stāsta par meitenes Ninijas drosmi un neatlaidību, pārvarot dažādas grūtības ceļā uz mērķi. 

 

     Jauna grāmata “Ances pasaciņas” ir iznākusi novadniecei Leontīnei Apšeniecei. Šoreiz mazie lasītāji tiks iepriecināti ar jautriem un nebēdnīgiem mazās Ancītes piedzīvojumiem. Arī Māras Cielēnas dzejoļu grāmata “Es protu zīmēt visu ko” aizved krāsainā bērnības pasaulē, kur notiek dažādas brīnumainas lietas. 

 

     Grāmata “Iešu skolā” būs aktuāla pirmsskolas iestāžu vecākās grupas bērniem un pirmklasniekiem, jo grāmatā ir atrodami dažādi dzejoļi par un ap skolu un tur notiekošo.  Līzelote visu dienu ir spēlējusies un nu ļoti negrib mazgāties pirms nakts miega. Viņas saimniecei ir jāķeras pie dažādām viltībām, lai dabūtu gotiņu vannā. Vai Līzelote beigās nomazgājās, to lasiet grāmatā “Līzelote negrib mazgāties” 

 

     Grāmata “Bērnu modītes” noderēs tiem vecākiem, kas paši darina savu bērnu tērpus. Bagātīgi ilustrētajā izdevumā ir modes lapas ar tērpu modeļiem, secīgs darba apraksts un vienkāršas, dažādiem izmēriem pielāgojamas piegrieztnes.

 

Grāmatas lielākiem lasītājiem

 

     Bērnu bibliotēkā jaunā izdevumā ir ieradies Harijs Poters. Šobrīd ir pieejamas trīs grāmatas: “Harijs Poters un Filozofu akmens”, “Harijs Poters un Noslēpumu kambaris” un “Harijs Poters un Azkabanas gūsteknis”. Arī Nikijas dienasgrāmatu sērijā ir papildinājums – “Nikijas dienasgrāmata 13”. Tuvojas Nikijas dzimšanas diena, un meitene kopā ar labākajām draudzenēm Hloju un Zoju plāno grandiozu ballīti. Ir tikai viena problēma – Nikijas mamma nevēlas atvēlēt tai pietiekami daudz naudas un pati iesaistās ballītes plānošanā. 

 

     Haruki Murakami cienītājiem patiks viņa darbs “Savādā bibliotēka”. Kāds zēns, dodoties uz mājām, nolēma iegriezties bibliotēkā, lai dabūtu grāmatu par nodokļu iekasēšanas sistēmu Osmaņu-turku impērijā, bet negaidīti nokļūst cietumā Aituvīra uzraudzībā. Vai zēnam izdosies tikt mājās?

 

     Pusaudžu vecums nāk arī ar pirmajām iemīlēšanās sajūtām. Grāmata “Visiem zēniem, kurus esmu mīlējusi” vēsta par Lāru Džīnu un viņas mīlestības vēstulēm, kuras viņa glabā mammas dāvinātajā cepumu kārbā. Tomēr šīs vēstules Lāra Džīna nav saņēmusi no kāda, bet gan uzrakstījusi pati. Pa vienai katram no zēniem, kurus kādreiz ir mīlējusi. Meitene vēstulēs ir atklāta, jo zina, ka neviens tās nelasīs. Taču kādu dienu slepenās vēstules tiek nosūtītas adresātiem, un Lāras Džīnas mīlas dzīve kļūst nekontrolējama… 

 

     Septiņpadsmitgadīgā Rūbija Bella savu dzīvi ir saplānojusi un katram darāmajam darbam piešķīrusi savu krāsu. Viņas mērķis – iestāties koledžā īstenojas, un viņa cītīgi gatavojas mācībām Oksfordā. Džeimss Boforts ir nekronēts koledžas karalis, kura dzīve ir viena vienīga ballīte. Kas saista Rūbiju un Džeimsu, var lasīt grāmatā “Glābiet mani”.

 

     Vēstures pētniecībai bibliotēkā ir pieejama grāmata “Bāreņu atgriešanās. 1941. gadā aizvesto bērnu pārvešana no Sibīrijas uz dzimteni (1946–1947)”. 

 

     Rezervē interesējošo grāmatu bibliotēkas e-katalogā, zvanot 64623069 vai rakstot e-pastu uz Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Sākot ar 18. maiju,  varēsi dodies tai pakaļ (informācija par bibliotēku darbu no 18. maija pieejama šeit).