Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Novembris ir īpatnējākais gada mēnesis, kad dienas strauji kļūst īsākas un tumšākas, kad laukā paliek drēgni un nemīlīgi. 

 

     Šai mēnesī mēs, latvieši, svinam arī patriotisma svētkus – Lāčplēša dienu 11. novembrī un Latvijas proklamēšanas gadadienu 18. novembrī. Svētku noskaņas radīšanai bērniem var palīdzēt grāmatas.

 

     Līgas Rozentāles un Agneses Aizupietes grāmata „Dāvana Latvijai” mazākos lasītājus iepazīstina ar Bērziņu ģimeni, kas dzīvo, protams, Latvijā! Uzzinot pasaku par Lāčplēsi un kopā svinot Latvijas dzimšanas dienu, Bērziņu ģimene aktualizē vērtības, kuru tik ļoti reizēm pietrūkst, – iejūtība, labestība, patriotisms, drosme, dāvināšanas prieks, ģimeniskums... Veidot atbildīgu un saudzīgu attieksmi pret zemi, valsti un planētu, uz kuras mēs dzīvojam, palīdzēs grāmata „100 veidi, kā tu vari palīdzēt zemei”

 

     Savukārt Lindas Liakasas grāmatu sērija „Sveika, Rūbij!” iepazīstinās lasītājus ar sarežģīto datoru un interneta pasauli. „Sveika, Rūbij! Programmēšanas piedzīvojumi” aizvedīs uz aizraujošo programmēšanas pasauli, „Sveika, Rūbij! Ceļojums datora iekšienē” iepazīstinās ar datora sastāvdaļām, bet „Sveika, Rūbij! Ekspedīcija internetā” iepazīstinās ar interneta pasauli. Šīs grāmatas, kas bibliotēkas krājumā ir nonākušas, pateicoties Somijas vēstniecībai Latvijā un Somijas vēstniecei, būs ne vien aizraujoša lasāmviela, bet arī noderēs kā darbošanās grāmatas sākumklašu skolēniem datorikā vai mājās kopā ar vecākiem. 

 

     Harija Potera fanus iepriecinās Džoannas Roulingas grāmata „Kalambols laiku lokos”. Šai grāmatā var uzzināt visu par un ap Cūkkārpas populārāko spēli – kalambolu. Tomēr Baltuss Dumidors piemetina, ka vientiešiem šo spēli labāk nemēģināt spēlēt… Toties futbolu labprāt uzspēlēs daudzi, vai ne? Mika Kerenena grāmata „Armando” stāsta par kādu zēnu, kura tētis ir argentīnietis, bet mamma – igauniete. Ģimene ir pārcēlusies no Argentīnas uz Igauniju, un Armando uzsāk mācīties kādā Tallinas skolā. Kā viņam tur veicas un vai viņš varēs turpināt spēlēt savu tik iemīļoto futbolu, lasiet grāmatā! 

 

     Kristinas Rūšiftes grāmata „Visi skaitās” ir ļoti daudzslāņaina, tā rosinās ne vien skaitīt, bet arī aizdomāties par būtiskām lietām cilvēku dzīvēs un vedinās ieraudzīt pasauli plašāk. Grāmata bērnu un vecāku kopīgiem vakariem un sarunām. 

 

     Bērnudārzs ir būtisks pavērsiens mazuļu dzīvēs. Labāk sagatavoties bērnudārza gaitu sākumam un saprast, kas tur notiek, palīdzēs Fraukes Nārgangas grāmatiņa „Bērnudārzā”. Arī „Pelītes Paulas bilžu vārdnīca” patiks bērnudārznieku vecākiem, jo tā vien rosina kopā ar bērnu uzspēlēt spēli „Kas tas ir?”, tādā veidā palīdzot bērnam apgūt vairāk nekā 200 attēlotās būtnes un priekšmetus. Grāmatā ir kāds neliels noslēpums!

 

     Šīs un vēl daudzas citas jaunās grāmatas atrodamas Bērnu bibliotēkas krājumā!